Festivalde Onur Akın Rüzgârı.

Gerze 43.Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Festivalde Onur Akın Rüzgârı.

Gerze 43.Kültür ve Sanat Festivali 16 Temmuz 2017 Pazar günü saat 19.00’da Atatürk Anıtı önünden hareket eden Kortej Yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün Gerze İskelesi’nde toplanmasının ardından Gürcistan ve Kafkasya Halk Dansları Toplulukları gösterilerini sergiledi.

Festivalin gece etkinlikleri ise saat 21.30’da başladı. Gerze Belediye Konservatuarı Çocuk ve Gençlik Korosu Solisti on bir yaşındaki Bahar Tatar’ın İlçemiz öğretmenlerinden Semih Beşcanlar’ın bağlama çalarak destek verdiği konseri ile seyirciler keyifli anlar yaşadı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı açılış konuşmasında “ Festivalimiz herkese hayırlı uğurlu olsun. Nice festivaller, nice eğlenceler görelim; hep yüzümüz gülsün, hiç üzülmeyelim. Birlik ve beraberlik içinde yaşayalım. Dost ve kardeş olalım. Belediyemiz Cittaslow denilen bir organizasyona dâhil oldu. Gerze Belediyesi’nin neden bu organizasyon içine girdiğini herkes merak ediyor. Değerli Gerzeliler Cittaslow, tamamen insanların dost olarak yaşadığı, yolda insanların birbirleriyle selamlaştığı, insan haklarının en üst düzeyde olduğu, geleneklerimizin ve göreneklerimizin yaşatıldığı, organik ürünler ile beslenen bir toplumun olduğu bir ilçe oluşturmak demektir. Bu oluşum için yetmiş iki kriteri yerine getirdik. Geçen yıl Türkiye’den seksen beş ilçe bu oluşum için müracaat etti. Bunlardan sadece üç tanesi bu hakkı kazandı ve bunlardan birisi de Gerze. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile kültür ve sanata verdiği destek ve sosyal yaşamı ile Türkiye’nin örnek olacak bir ilçesi haline gelecek.” şeklinde konuştu.

Tarık Tırıl’ın çeşitli türlerde söylediği şarkılar ile eğlenen Gerzeliler, Onur Akın’ı büyük bir sevgi seli ile karşıladı. Sahnenin önünde yoğun bir kalabalık oluşturan vatandaşlar Onur Akın şarkılarını hep bir ağızdan söyleyerek sanatçıya eşlik etti. Festivalin birinci gecesi sanatçılara ödüllerinin sunulmasıyla sona erdi. Festival 17-18 Temmuz 2017 tarihlerinde tüm hızıyla devam edecek.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 15:49
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER