Gerze Bilim Sanat Kuruldu

‘’Gerze Bilim Sanat’’ İlçemizin tanınmış simalarının da içinde bulunduğu bir çok esnaf, memur, avukat, ev hanımı ve emeklinin içinde bulunduğu bir dernek olarak 2020 Mart ayı itibari ile kuruldu.

Gerze Bilim Sanat Kuruldu

   Uluslararası Cittaslow ünvanlı ilçemizin, kendine özgün, kültürel birikimine yakışır yöresel el sanatları Ahşap sanatı, dokuma üretimi, yemek kültürü ve benzerlerini araştıran yaşatan ve gelişmesine katkıda bulunan bu ve benzeri çalışmaları yürütecek ve kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim faaliyetleri ile de bu çalışmaları destekleyecek olan dernek, şehrin sanatsal yaşantısında olması gereken tiyatrodan baleye sinemadan halk danslarına resimden fotoğrafçılığa ve piyanodan gitara kadar birçok sanat branşında çalışmalar yapmayı ve kurslar düzenlemeyi hedefliyor.  

    Ülkemizin 21. Yüzyılda hızla gelişen bilim dünyasında ki yerini alabilmesi için, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin Bilimsel araştırmalar ve çalışmalara katılımının sağlanması amacı ile robotik kodlama, üç boyutlu yazıcılar ve temel bilgisayar kullanımı ve benzeri konularda Teknoloji Atölyeleri kurmak geliştirmek ve güzel ilçemizin çocuk ve gençlerinin uluslararası arenada ön sıralarda yerini almasını sağlamak derneğin bilim alanındaki hedeflerini oluşturuyor.

     Gerze Bilim Sanat derneği, bahse konu tüm bu konularda ki hedeflerinin gerçekleşebilmesi için tüm Gerze halkını destek olmak ve çalışmalara katılmak üzere Gerze Bilim Sanat a üye olmaya davet ediyor.

İletişim

Ali Soner Yılmaz     05438240566        Can Tazebaş   05324643802        Mithat Tuzcuoğlu   05058947528

Banu Baş                  05366539988       Elif  Öztürk     05457603188

                                                                   [email protected]

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER