Gerze Kahramaneli’nde

İlçemiz Kahramaneli köyündeki yağmur duası Gerze’ den gelenlerin de yoğun katılımı ile kutlandı.

Gerze Kahramaneli’nde

  İlçemiz Kahramaneli köyünde geleneksel olarak her yıl düzenlenen yağmur duası bu yıl da önceki yıllardan daha büyük bir katılımla 25 Mayıs 2013 cumartesi günü kutlandı.

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İl Genel Meclisi Üyeleri Cumhur Kurt, Necmettin Çakır, Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Kahramanelili hemşerimiz Hüseyin Şahin, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Burma, köy muhtarlarının tamamına yakını ve çevre köylerden gelen vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen ve fahri dernek başkanı Recep Türkeri’nin sunumunda başlayan etkinlik öğlen namazının kılınmasının ardından topluca yapılan yağmur duası ile başladı.

  Dua sonrası köyde yardımsever gurbetçiler ve köy halkının yardımları ile yapımı tamamlanan köyevinin açılışı Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ve beraberindekiler tarafından müştereken yapıldı. Köyevinin açılışının ardından Köyevinde yapılan sohbette, Kaymakam Metin Kubilay Kahramaneli’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, yapılan duanın kabul görmesini diledi.

  İl Genel Meclisi Üyeleri Cumhur Kurt ve Necmettin Çakır kendilerine yapılan davetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Kahramaneli köyü muhtarı Muhammet Türkeri Kaymakam Metin Kubilay ve konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederken misafirlerinin ağırlamaktan dolayı köy olarak son derece mutlu olduklarını belirtti.

Köyevinden yapılan sohbette Kahramaneli köyünün sorunları masaya yatırılırken, yapılması ve alınması gereken tedbirler tartışıldı. Yapılan sohbette geçtiğimiz aylarda köyde keşfedilen mağaralar da gündeme getirilerek bunlar hakkında yapılabilecekler konuşuldu ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Mağaralara önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir gezi yapılması konusunda da görüş birliğine varıldı.

Yağmur duası etkinliği, köy muhtarlığınca konuklara geleneksel keşkek ikramı ile sona erdi.
Foto Galeri İçin Tıklayın

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 12:53
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER