Konak İçin Girişimler Başladı

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçemizin yıllardır en büyük arzusu olan Yakup Ağa Konağı için beklenen girişimleri gerçekleştiriyor.

Konak İçin Girişimler Başladı

Kültür ve Turizm Sinop İl Müdürü Hikmet Tosun’un kendisini ziyaretinde görüşmeler gerçekleştiren Şensoy, yıllardır Belediye’ye devredilmesi ve Müze olarak kullanılması için imzalar toplanan Yakup Ağa Konağı hususunda gerekli girişimleri başlattığını belirtti.

İl Özel İdaresi’ne yani İl Genel Meclisi tarafından sunulan projenin onaylanması halinde gerekli çalışmaların başlatılabileceğini müjdeleyen Tosun yaptığı açıklamada; “Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından gerek İl Müdürlüğü gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek için elimizden geleni yapacağız. Burasının yaşayan bir bina olması tek temennimiz. Belediye Başkanımız Sayın Cevat Şensoy gerçekleştireceği anlamlı projelerle 19.yy’ın en görkemli eserlerinden olan Yakup Ağa Konağı’nı işlevli bir şekilde halkın hizmetine açacaktır.” Dedi.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise yaptığı açıklamada; “Kültür ve Turizm Sinop İl Müdürü Sayın Hikmet Tosun’un ziyaretinde Yakup Ağa Konağı’nın akıbetini masaya yatırdık. Bu hususta kafamızda birçok anlamlı proje vardı. Paylaştığımız projelere kendisi de sağ olsun destek verdi. Gerekli prosedürler tamamlanır tamamlanmaz burasının yaşayan bir bina olması hususunda projelerimizi hayata geçireceğiz. İlçemizin en büyük eksikliklerinden bir tanesi Kent Müzesi. Oldukça işlevli kullanabileceğimiz bu binada birçok eksikliği giderip vatandaşımızın hizmetine açacağız.” Dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER