Pazar Günü Gerze’de

Şubadap Çocuk ve Moyo Masal ekipleri Karadeniz Turnesinde.

Pazar Günü Gerze’de

Gerze'de 7 Nisan Pazar günü 12 00 da Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi'nde çocuklar için müzik ve tiyatro gösterisi yapacaklar. Yaklaşık 1 saat sürecek olan etkinlikte çocuklar, Şubadap Çocuk ‘un tematik şarkılarıyla coşacak, Moyo Masal'ın katılımcı şekilde anlattığı Gökyüzünü İten Kuş Masalı'yla hep birlikte gökyüzünü itecek.

 Şubadap Çocuk kimdir? 6 yıldır, çocuklarla müzik temelli çalışmalar yürüten Şubadap Çocuk müzik grubu, şimdiye kadar, ‘Bilmiş Çocuğun Şarkıları’, ‘Dino’nun Şarkıları’, ‘Gökyüzü Kimin’ ve ‘Dersler Uzun Teneffüsler Kısa’ adlı 4 albüm çıkardı. Bu albümlerde bulunan dostluk, barış, bilim, sorgulamak, birlik olmak, doğa, ekoloji, farklılıklar gibi konulardaki şarkıların hepsi çocuklar tarafından seslendirildi. Özellikle Çekirdeksiz Domates, Neşeli Bir Gün, Gökyüzü Kimin, Özgürlük, Her Yer Park Olsa gibi şarkılarıyla birlikte, çocukların ve hatta yetişkinlerin dilinden düşmeyen Şubadap Çocuk, Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Hollanda’nın pek çok yerinde yaptığı turnelerde, on binlerce çocukla buluştu.

Bu turneler boyunca okullarda, köylerde, kültür merkezlerinde, parklarda, sokaklarda konserler verdi; çocuklarla ve yetişkinlerle söyleşiler yaptı. Şarkılarını, tüm dünya çocuklarıyla tanıştırmak için Arapça, İngilizce, İspanyolca ve Kürtçe dillerine çevirdi. Ayrıca şarkıların içeriklerini daha bütünlüklü hale getirmek için, hikayelerinden hareketle, şimdiye kadar 5 çocuk kitabı çıkardı ve çok sayıda klip yayınladı.

Ekip hala İzmir’in çeşitli ilçelerinde çocuklarla çalışmalarını sürdürüyor ve Türkiye’nin her yerinde, öncelikli olarak kültür-sanat etkinliklerinin pek uğramadığı yerlerde konserler vermeye devam ediyor.

Moyo Masal Kimdir? Moyo Masal çocuklar için tematik, şarkılı, müzikli, etkileşimli ve eğlenceli masallar anlatır. Moyo Masal yaklaşık iki yıldır çalışmalarını İzmir'de sürdürüyor. Birçok ilde, ilçede, köyde, okulda, parkta, sokakta ve sahnede müzikli masallar anlatıyor.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sancaktar
Sancaktar - 5 yıl Önce

İşinize bakın kardeşim.bizim çocuklarımıza çanakkaleyi dumlupinari fatih sultan mehmetleri alparslanlari anlatın.. tarihimizi aşılayın.

gerzeli
gerzeli - 5 yıl Önce

gösteri ücretlimi acaba?

gerzeli
gerzeli - 5 yıl Önce

gösteri ücretli mi acaba?

banner381
SIRADAKİ HABER