“REİS”e Yoğun İlgi

Necip Fazıl’ın öğretmenler tarafından oynanan eseri Reis, Kültür ve Sanat Merkezini doldurdu taşırdı.

“REİS”e Yoğun İlgi
HABERİN GALERİSİ
Reis (Tiyatro)

Reis (Tiyatro)

İlçemiz eğitim kurumlarında görev yapan idareci, öğretmen ve eğitim gören öğrencilerin birlikte emek verip hazırladıkları Necip Fazıl Kısakürek’in eseri Reis isimli tiyatro eseri Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde muhteşem bir seyirci topluluğu karşısında sahnelendi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Kaymakamı Soner Özer, öğretmenler ve salonu doldurup taşıran bir seyirci kitlesinin katıldığı tek perdelik oyun, aldığı yanlış bir karar sonucu suçsuz bir gencin idam edilmesine neden, sert mizaçlı ve acımasız bir ağır ceza hakiminin etrafında geçen trajik ve dramatik olaylardan bir kesit sunuyor. Oyunda hakim, suçsuzun infazından sonra yaptığı yanlışın farkına vararak vicdan azabı içerisinde kıvranırken, merhamet duyguları şahlanıyor etrafında suça bulaşmış insanları ikna ederek, insanlarda merhamet duygularını harekete geçirmek için bir çete oluşturarak, hayatın daha yaşanılır bir hale getirilmesi için mücadeleye başlıyor.

Oyuncuların profesyonellere taş çıkartan bir performans sergiledikleri oyunda, tiyatro severler beğenilerini oyunculara sundukları uzun süren bir alkışla gösterdiler.

Fotoğraflar İçin Tılayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 10:48

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER