Sinop Yemekleri Ulusal Arenada

Sinop Gastronomi Turizminde yöresel yemekleri uluslararası arenaya çıkıyor.

Turizm Bakanlığı eski Genel Müdür Yardımcılarından Prof. Dr. Emin Kuru,. ünlü yazar Benian Çulhaoğlu, turizm işletmecisi Elif Yıldız Kıratlı, Polonez Restoranların Koordinatör Şefi Mehmet Altaş, dünya mutfağı şeflerinden Meryem Albayrak’tan oluşan jüri üyeleri 20 çeşit lezzettin yarıştığı organizasyonda 1. 2. ve 3. dereceye giren yemek tatlı ve böreklerin belirlenmesinde zorlandı

Seçkin davetlilerin katıldığı İdeal Medyanın sahibi Gazi Korkut’un teknik sorumluluğunu yaptığı yarışmada jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmesi sonucu tatlı kategorisinde Kestane baklavası, Yemek kategorisinde Helasa mantısı, Börek kategorisinde kül çöreği böreği birinci olurken Mısır keşkeği, Cızlama tatlısı, Pirinç böreği ikinci Kara Lahana yemeği, incir uyuşturması ve bulgur böreği üçüncü oldu.

Düzenlenen seremonide birincilere Prof. Dr. Emin Kuru tarafından çeyrek altın verilirken ikinci ve üçüncülere bronz madalya diğer jüri üyeleri ve katılımcılar tarafından verildi. İlk üçe giren lezzetlerin patent ve markalaşma çalışmaları ise yine Prof. Dr. Emin Kuru tarafından yürütülecek.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER