Tarihi Cezaevi Restarasyonu Başlıyor

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop Tarihi Cezaevinin restorasyonunun 2019 yılı bitmeden başlayacağını söyledi.

Tarihi Cezaevi Restarasyonu Başlıyor

Maviş, cezaevi restarasyonu için Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde gerçekleştirdikleri girişimler sonucu AB Hibe Fonlarından 5 milyon eurolukbütçenin karşılandığını bildirdi.

Maviş, uzun zamandır çok yakından ve ısrarlı bir şekilde takip ettiği Sinop Cezaevi restarasyonunda son aşamaya gelindiğini söyledi. Maviş; Sinop Tarihi Cezaevi Restorasyonu’nun müşavirlik bileşeninin ilk aşama ihale değerlendirilmesinin tamamlandığını, yükümlülük şartlarını taşıyan 8 firmanın teklif vermeye hak kazandığını bildirdi. Söz konusu firmalar arasında kazanacak teklifin belirleneceği son aşama değerlendirmesinin bugünlerde başladığını, gerekli değerlendirmelerden sonra kısa süre içerisinde restorasyonişinin sözleşmeye bağlanacağını bildirdi.

Maviş, Projenin Restorasyon bileşeni için ihale ön duyurusunun yapıldığını, şartnamelerin Merkezi Finans ve İhale Birimince onaylanmasından sonra AB Türkiye Delegasyonu tarafından da incelenip kabul edildiğini ve 2019 yılının Kasım veya Aralık aylarında restorasyon uygulamasına başlanacağını müjdeledi.

İnşaat, restorasyon, müşavirlik, kültür, sanat, kültürel miras gibi hibe sözleşmesine bağlanacak olan teknik konuların Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde yürütüldüğünü ifade eden Maviş, tarihi cezaevinin AB hibe fonlarından restorasyonunun gerçekleşmesinde katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanlarımız ve şuan ki Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere bakanlık bürokratlarına ve konunun takibinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER