Yakup Ağa’nın Kemikleri Sızlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen Yakup Ağa Konağında sergi ve kermes dışında faaliyet yapılmaması vatandaşı üzüyor.

Yakup Ağa’nın Kemikleri Sızlıyor.

“Yıllardır farklı alanlardaki etkinliklere misafirperverlik yapan Yakup Ağa Konağı hangi amaçla restore edildi, hangi amaca hizmet ediyor?” diyen Gerzeli vatandaşlar, turizme kazandırılmak için restore edilen Konağın sadece sergi ve kermes gibi etkinliklerde kullanılmasına üzülüyor.

  1911 yılında inşa edilen 4 katlı olup zemin kat dışında tümüyle ahşap ve tuğladan bağdadi yöntemiyle yapılmış çift kapılı Yakup Ağa Konağının üst katlarındaki tavanlarda yağlı boya resimler, Rusya’dan getirilen ressamlar tarafından yapılmıştır. Yapı 2000 yılında kamulaştırıldıktan sonra, 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildi. 2008 yılında da restorasyonu tamamlanarak, 4 Temmuz tarihinde açılışı gerçekleşti. Bu haliyle o günden bu güne kadar sergi ve kermes gibi çeşitli etkinliklerde kullanıldı.

  Yetkililerin, Yakup Ağa Konağı’nın akıbeti için farklı girişimlerde bulunması da bu güne kadar sonuç vermedi. Yakup Ağa Konağının turizme kazandırılarak halka açılması beklerken, yeniden çürümeye terkedilmesini eleştiren Gerze Halkı, “Asıl sahibi Rahmetli Yakup Ağa’mı izin vermiyor yoksa birileri mi engel oluyor?” sorusunu soruyor.

Konağın bir Kültür ve Tarih evi Müzesi olarak açılması, ilçe ve köylerimizdeki tarihi eşyaların sergilenmesi ile geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkılması çok mu zor?



























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 09:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
ESNAF
ESNAF - 10 yıl Önce

beledi̇yeeeeeeeeeeeee param yok dersi̇n bu güzeli̇m değerleri̇ halktan mahrum edersi̇n..küçük bi̇r ücret karsiligi burayi muze haline çevi̇ri̇p tarihimizi kulturumuzu gerze yasantini halka sergilersin..en azindan gerzemize gelen tatilciler sahte selaleleri izleyip gitmezler

HÜSEYİN BODUR...
HÜSEYİN BODUR... - 9 yıl Önce

kültür baknliğinin uhdesi̇ndeyse bu tari̇hi̇ konak elbette bakanliğimiz bi̇r el atmali ve burayi müze ahli̇ne geti̇rmeli̇di̇r...böyle eserleri̇ nerede bulacağizda tari̇hi̇mi̇zi̇ geleçke nesi̇llere aktaralim.... eğer bu konak beledi̇ye uhdesi̇ndeyse yi̇ne bunu ayni şeki̇lde müze ahli̇ne gei̇trerek hakla açmalidir...yoksa bu tür evlerde o evi̇ yaşatan i̇nsan nefesi̇di̇r..i̇nsan yoksa ne kadar restore edrseni̇z

banner381
SIRADAKİ HABER