MURAD V.

  Büyük oğludur. Amcası Sultan Abdülmecid Abdülaziz indevlet ricali Tarafından hazırlanan Bir darbe neticesinde tahtından uzaklaştırıldıktan Sonra 30 Mayıs 1876 Tarihinde 33.cü Osmanlı Padişahı Olarak tahta geçmiştir. 5. Murat ın paralarında II. Bir Abdülhamit devrinde basılmış Olan İsmail Galip beyin Madeni paralar beyanı Halen o ZAMANLARDA geçerli olduğundan, isminin ağıza alınmasının ağıza alınmasının dahi yasak Olması Yüzünden aynen alınmıştır.

    V. Murat ın madeni paraları Osmanlı yüzlük Altını Ile yarım ziyaretinde 20.5.1 kuruşluk Ile aksamından ibarettir. Nakışça yalnız altın sikkelerde tuğranın balasına resmedilmiş Olan hilalden göster başka farkları YOKTUR. Adı Geçen sikkeler dokuz kıta Olarak (3 altın, gümüş 6) 1239 numaradan 1247 numaraya Kadar Vasil olmuş OLUP nakış İtibariyle bundan evvelki Abdülmecit'dir Abdülaziz gümüş paralarının aynıdır ziyaretinde içinde Abdülaziz Ve paraları Gibi Sağ Üst köşesi boş Olan bu Üç Kıt'a Paranın tuğralarında ' Han Mehmet Murad bin Abdülmecit El Muzaffer Daima '' ibaresi Mevcuttur. Paraların arka yüzünde 'ibaresi Mevcuttur' Azze Nasarahu Duru kurgu Kostantiniye 1293 olması. '

  Sinirlerinin gayet zayıf Olması Sultan Murat V. A.Ş. mühim sorunların peşeşe gelmesiyle ruhsal rahatsızlıklar Meydana geldiğinden kendisinin pek kisa bir Süre padişah Olarak kalmasına sebep olmustur. 3 ay 3 Günlük ismen hükümdarlıkta bulunduktan Sonra 31 Aralık 1876 günü tahttan indirilerek Çırağan Sarayına nakil edilmiştir.
En güzel günler Sizlerin Olması temennisiylen; 


 

YORUM EKLE