NE DERSİNİZ

          Prof. Dr.V. Doğan Sorguç’un 15 Kasım 2012 Tarihli Cumhuriyet Gazetesi’ndeki  yazısında şu satırlara yer vermiştir:

          “ABD toplum mühendisliği, olağanüstü veri arşivini yurt dışındaki tüm ticari ve kültürel kuruluşlarıyla güncellerken İslam ülkelerinde gericilik ve durağanlığı özellikle koruyup desteklemektedir. Bu konuda 2001 yılı Türkiye seçimlerinden önce Newsweek dergisi (orta-doğu’da siyasetin aracının) din olduğunu yazmıştır.”  Buradan da anlaşılıyor ki, Türkiye’de ABD’nin,  eğitim, bürokrasi,  askerlik, siyaset, ekonomi ve kültür altyapılarındaki çağdaş kurumlara ve bunlara koşut düşünce içinde bulunanlara iyi gözle bakmamasının gerekçeleri apaçık ortadadır.

          Okullarımızın hızla İmam-Hatip’leştirilmesi, hukukun, bürokrasinin bozulması ve ekonominin tamamen tüketime yönelik yapılandırılmasını sağlayan, ayrıca,  kültürel alt yapıyı mistik temeller üzerine kurmak isteyen siyasal anlayış ülkemizde estirilen bir ABD rüzgarından ibarettir. “Dindar nesiller yetiştireceğiz,” diyerek, eğitimin bilim dışında tutulmasıyla düşünmeyen ve üretmeyen bir toplum yaratılmaktadır ki, bu da gericilik ve durağanlığın temelidir aslında.       

          Kısacası, ABD’nin güncellemiş olduğu siyasal anlayışa yedeklenen Türkiye ve buna kucak açan siyasal otorite ile tüketen, ona buna Pazar olan bir ülkeye dönüştürülmek Atatürk Türkiye’sine yakışıyor mu?  Ne dersiniz?

 

 

             Necmettin ÇAKIR

YORUM EKLE
YORUMLAR
hakkı
hakkı - 9 yıl Önce

sana hiçbir şey demeyiz biz, dindarlığı gericilik, durağanlık olarak yorumlayanların bize anlatacağı hiçbir şey olamaz, yıllardır bu osmanlı torunlarına dini bir öcü olarak göstermeye çalıştınız, artık yeni nesil bu oyunlara gelmiyor, o yüzden saldırıyorsunuz di mi, yaradan cümlenize hidayet versin, gerçekle tanıştığınızda inşaAllah geç olmaz, senin bilim dediğin şeyin tesadüfler yumağı olduğunu mu düşünüyorsun hala gülerim sana...