Nükleersiz Türkiye için kürekle Karadeniz 1. ve 2. gün

  13 Ağustos günü  Cumhurbaskanlığı  seçiminden iki gün sonra yola çıkarak  Trabzon’a uçup yorgun ve argın Hopa’ya ulaşan Hüseyin’i Hopalı’lar karşıladı . Sandalının yanına vardığında Hopa’lı çocuklar için kendi yokluğunda bir cazibe merkezi olduğunu anlaması güç olmayacaktı . Hopa’ya dönmüş olduğu  günü önündeki uzun seyahat için enerji toplamak için değerlendiren Hüseyin böylece  14 Ağustos sabahı fotoğrafta gördüğünüz haliyle sandalını tertip ederek yola koyulabildi . Sabah 10:00′da küreklere asılmak suretiyle  akşam 20:00′a kadar Hopa-Fındıklı mesafesini gidip  toplam 20 mil yapan Hüseyin’in söylediğine göre  sahili insanların yüzmesine elverişli deniz çarşaf  gibi  önünde uzanıyordu. Akşam  20:00′da  konaklamak üzere sandalını Fındıklı sahiline çektiğinde ise acı bir manzarayla karşılaştı .Dereden gelen paslı bir teneke ufak bir çocuğun ayağının ciddi olarak kesilmesine yol açmıştı. Telefonda konuşurken dahi üzüntüsünü anlamam güç olmadı onun deyimiyle “caart”diye gitmişti çocukcağızın ayağı …

Akşama güleryüzlü insanların evinde konaklayacaktı ,   mısırdan ve balıktan zengin bir sofra onu bekliyordu .  Ceylan Ailesi’ne , nükleer santrallerin  insan sağlığına ve çevreye vereceği zarara dikkat çekmek üzere Karadenizi boylu boyunca kürekleyerek geçme projesine sunduğu katkıdan dolayı yürekten teşekkür ederiz.

 

Sandalla kucaklaşma

 Hüseyin’i aşağıdaki  linkten http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0IsTDk7U0PboEv3f5T3TgDG6AE5DXLBZt takip edebilir , benim gibi gece 02 :00 ‘de de kürek çektiğine şaşırarak şahit olabilirsiniz. Kıyısında kurulacak bir nükleer santralin bir kaza olmasa dahi Karadeniz ve çevresine , özellikle  bölgede  insan sağlığına  vereceği zararı Çernobil’i anarak bir kez daha düşünme zamanı …Hüseyin’in küreğinin denizi usulca yalamasına benzemez radyasyon, yutuverir  şimdiyi ve gelecek zamanı alacasına karanlığında .

Projeye  http://www.fonlabeni.com/proje/detay/1763/nukleersiz-turkiye-icin-kurekle-karadeniz üzerinden katkıda bulunabilir ,yerinizden kalkmadan  nükleersiz bir Türkiye için ir kürek de siz atabilirsiniz..

 

http://yesilgazete.org/blog/2014/08/16/nukleersiz-turkiye-icin-kurekle-karadeniz-1-ve-2-gun/

YORUM EKLE