OYLAR KİME

          Köylere elektrik enerjisinin verildiği yıllarda iktidar partisi propaganda çalışmalarını tamamen elektrik enerjisi üzerinden yürütüyordu. Öteki partiler de  kendi programlarını anlatarak çalışmalarını sürdürüyorlardı.

          Milli İntizam Partisi elamanları da diğerleri gibi karşılarında toplanmış olan köylülere uzun uzun, nutuklar çekip oradan ayrılırlarken de sormuşlar:

          “Bakın arkadaşlar, burada iki saattir konuşuyoruz. Bizden önce gelenleri de dinlediniz, bizleri de. Peki, oylarınız kime?”

          “Kime olacak efendiler,” demiş Ahmet Uyumaz. “Çama fişi dakıyam, lambayı yakıyam…”

          İktidardaki parti eğer halkına bir hizmet ulaştırabildi ise, o hizmetleri ile anımsanıyor. Örnek verecek olursak, “Barajlarıyla, Gap Projesi, Telekomünikasyon, Dışa açılma ve  paramızın devalüasyona uğratılması, ekonomik paketler….vs gibi” politikaları akıllara geliyor.

          Son yılların iktidar partisine baktığımızda, 80 yıldır yapılanların yarıdan fazlasının  yabancı şirketlere satışının yapıldığını, “bol Allah’a şükürlü, az asgari ücretli ve çok sendikasız işçi, gaz bombası, polis copu falan… İşine gelmeyene terörist muamelesi, binlerce memurun oradan oraya sürgün edilmeleri filan…

          Şimdi tekrar oylar kime diye soracak olsak? Ahmet Uyumaz:

          “Çama fişi takıyam, lambayı yakamıyam,” diyebilir diye düşünüyorum.

 

                     Necmettin ÇAKIR  

YORUM EKLE