Ramazan-I Şerif

Ramazan , Kur’an ayıdır. O halde , Kur’anla dirilelim .

Ramazan , paylaşmaktır. O halde , helâlinden ve sevdiklerimizden paylaşalım , bölüşelim  .

Ramazan , ‘’Ben benim, Sen(cc) de sensin’’ diyen nefsin hizaya getirilmesidir. O halde , haydi nefsimizi sigaya çekelim .

Ramazan , insan makinesinin bakıma alınmasıdır. O halde , Ramazanla birlikte revizyondan geçelim , kendimizi fıtrata uygun resetleyelim .

Ramazan , bizden başka insanların, canlıların varlığının hatırlanmasıdır. O halde , sadece ben düşüncesinden sıyrılalım .

Ramazan , Allah’ı(CC) sevdiğimizin katıksız ve gösterişsiz göstergesidir. O halde , Yaradan’ımıza(cc) sevgimizi ispat edelim .

Ramazan , fitredir, fidyedir, özellikle zekâtın verilmeye çalışıldığı aydır. O halde , ihtiyaçlıyı incitmeden bu güzel sosyal görevi yerine getirelim .

Ramazan , iftar vaktinde, hiç bir şeyin sahip ve maliki olmadığımızın şuuruna varmaktır. O halde , bize emanet olarak verilenleri doğru kullanalım .

Ramazan , sevapların değerinin ; ona, bine, otuz bine çıktığı aydır. O halde , bu güzel kazançları elde etmeye çalışalım .

Ramazan , oruç sabrıyla çekilen bir aylık zahmetin sonunda Rahmete kavuşulan bir aydır. O halde , zahmet çekmeye devam .

Ramazan , halk pazarıdır - sergisidir, bahardaki nisan yağmurudur. O halde , bu güzel nisan yağmurlarında ıslanalım .

Ramazan , yetim sevindirmektir. O halde , annesiz ve de babasız insanları düşünerek yetim başı okşayalım .

Ramazan kuru bir dilim ekmeğin kıymetini bilmektir. O halde , bize meccanen verilen sayısız nimetleri düşünerek yol haritamızı belirleyelim .

Ramazan , dost edinmektir. O halde , dostlukları pekiştirelim .

Ramazan , iftar sevincidir. O halde , sevincimizi paylaşarak çoğaltalım .

Ramazan , sahur bereketidir. O halde , bereketlerimizi  şuurla arttıralım .

Ramazan , 11 ayın sultanı olan, şerefli bir misafirdir. O halde , bu güzel misafiri elimizden geldiğince hoşnut  ederek  ağırlayalım .

Ramazan , ‘’Sadece ben tok olayım , dünyanın ne hali varsa görsün’’ düşüncesine bir tokat vurmaktır. O halde ,  sadece kendimizi düşünemeyeceğimiz şuuruyla hareket edelim .

Ramazan , şefkattir, sevgidir. O halde , bu güzel hasletleri  beden dilimizle yaşayarak yaygınlaştıralım .

Ramazan , gönül almaktır. mü’min kardeşine; omuz vermektir,  güven aşılamaktır. O halde , bir binanın taşları gibi birbirimize istinat olalım .

Ramazan , Peygamber’imizi(ASM) hatırlamaktır, yaşamaktır. O halde , kâinat O’nun(ASM) yüzü suyu hürmetine yaratılmış olan Güzel İnsan’a(ASM) doğru koşalım .

Ramazan , göze de, kulağa da, nefse de, süfli duygulara da, akla da, hayale de ; oruç tutturmaktır. O halde , orucu bütün latifelerimize tutturalım .

Ramazan , İslâm Kal’asının beş burcundan biridir. O halde , kal’a burçlarını sağlamlaştıralım .

Ramazan , bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen ‘’Kadir Gecesi’’ gibi bir hediyeyi , pırlantayı içinde bulunduran bir aydır. O halde , ’’ Kim faziletine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini  ibadetle geçirirse , geçmiş  günahları bağışlanır.’’ şuuruyla  gecemizi  ihya  edelim .

Ramazan , karşılığı Allah’da(CC) olan kıymetli bir hazinedir. O halde , elimizden geldiğince bu kıymetli hazineyi  elde etmeye gayret edelim .

Ramazan , nefsin ‘’Sen benim  Rabb-i Rahim’imsin(cc) , ben Sen’in(cc) aciz bir kulunum’’ düşüncesine çekilmesidir. O halde haydi kör nefsimizi hizaya çekelim .

Bu güzel duygularla ; İslâm coğrafyasının ve tüm insanlığın hidayetine vesile olasını dileyelim . Rahmet yağmurlarında yıkanalım , arınalım , temizlenelim , bayrama , huzurla ulaşalım inşallah .

Amin Allahümme Amin . Saygı ve selamlarımla Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum .

Öğr.Gör.Ahmet AKIN

RTEÜ. Teknik Bilimler Meslek Yüksek okulu - RİZE

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamdi Karaduman
Hamdi Karaduman - 7 yıl Önce

maşaAllah makaleniz gönüllere hitap etmiş . hayırlı ramazanlar abicim . slm ve dua ile...

AHMET AKIN
AHMET AKIN @Hamdi Karaduman - 7 yıl Önce

eyvAllah hamdi̇ bey kardeşi̇m. bi̇lmukabele hayirli ramazanlar i̇ftarlar ve de sahurlar...

İdris Kar
İdris Kar - 7 yıl Önce

kaleminize yüreğinize sağlık.. selam ve dua ile..

AHMET AKIN
AHMET AKIN @İdris Kar - 7 yıl Önce

sağol varol evlat . hayirli ramazanlar.