Abdullah Çelik’le İkinci Bölüm

Anavatan Partisi döneminde Gerze’ye damgasını vuran Abdullah Çelik’le röportaj dizimizin ikinci ve son bölümüne devam ediyoruz.

Abdullah Çelik’le İkinci Bölüm

G.G: Sizin dönemizde taraf olduğunuz partinin Gerze’de durumu nasıldı?

A.Ç: Bizim dönemimizde 90’lı yıllarda sıralamada 2. partiydik.

G.G: Bugünkü siyasetle döneminizdeki siyaset arasındaki sizin gözünüzden farklar neler?

A.Ç: Bizim dönemimizde partimizin iktidar oluşu 7 yıl sürdü. Sonra aralıklarla muhalefette kaldık. Ara ara koalisyonlarla iktidar olduk yani uzun vadeli bir iktidar dönemimiz olmadı. Buna rağmen kısıtlı imkanlarla yukarda belirttiğim bence Gerze için hayati olan bu hizmetlerin yapılmasına vesile olduk. Bugün den bahsedersek uzun süreli bir iktidar dönemi var ve güçlü bir şekilde devam ediyor. Arkasında büyük bir güç var. Buna rağmen hizmet bakımında kayda değer bir hizmetin olduğunu söyleyemem. Tek başına iktidar olduğundan dolayı da istikrarlı bir dönem yaşıyoruz. En azından koalisyon dönemi yok. Hükümet çekişmeler yok, bu olumlu bir durumdur.

G.G: Şimdi siyasetle ilgilenseydiniz nelerin olmasını ister, nasıl bir yol izlerdiniz?

A.Ç: Gerze’yi daha ileriye götürmek için kendi gücümü de aşarak bir mücadele içinde olurdum. Bu mücadele nedir diye sorarsanız. Mevcut hastanemizin yeri 14 bin 500 m2 dir. En az 2000 m2 ilave ettirmek suretiyle ilave bina yapılmasını sağlar üzerine 2 kat attırarak tam teşekküllü bir hastane olması için çaba harcardım. Çünkü Gerze’miz büyümekte nüfus artmaktadır. Yanı başında Dikmen gibi bir ilçemiz vardır ve onunda hastanesi yoktur. Gerze 20-25 bin olacak bir ilçe konumuna getirmek için mücadele içinde olurdum. Yüksekokulumuzun 4 yıllık fakülte şekline gelmesi için büyük bir mücadele verirdim. Öğrenci sayısını 5-6 bin yükseltmek için sarf ederdim. Bunu da yaparken Kredi Yurtlar Kurumu ile temasa geçerdim. Gerze’miz de kız ve erkek yurdu olması için çalışırdım. Yalnız öğrenci sayısını yükseltmek değil barınması için yurtların olması da çok önemli. 1994 yılında planlamadan geçmiş olan Gerze Sulama Barajı vardır. Bu sulama barajının kurulması için yine çalışma içinde olurdum ve bazı köylerimizin topraklarının sulanması için Gerze için olmazsa olmaz bir konudur. Bunun için de çaba sarf ederdim.

G.G: Siyasi hayatınız süresince İlçe Başkanlığı görevinde bulundunuz. Belediye Başkanlığına aday olmayı hiç düşünmediniz mi? Neden

A.Ç: Benim ilçe başkanı oluşum ANAP Yönetiminde görev alışım parti tabanının bana tavsiyesi ile olmuştur. Ben bir yere gelmeden önce partimin bana verecek olduğu yetkiye göre hareket ederim. Tavsiye edilmeyen göreve talip olmam. Arkadaşlarım benim ilçe başkanı olarak devam etmemi istedi. Ben de onları dinledim.

G.G: Sizin tecrübeleriniz ve gözlemleriniz doğrultusunda siyaseti nasıl açıklarsınız?

A.Ç: Siyaset bir hizmet sanatıdır. Siyasi iktidarın illerle ve ilçelere hizmeti mutlaka vardır. Bütün iktidarlar hizmet için kurulur. Eğer hizmet alınmıyorsa bunda siyasi iktidarın hatası yoktur. Sadece o parti yetkilileri hizmet alamıyorsa bu onların yetersiz olmasındandır. Bugün kü iktidar çok büyük hizmetler yapmıştır. Benim gibi insanlar görevleri döneminde ilçelerine hizmet ederlerse köşeye çekildikleri zaman yaptıkları hizmetlerden dolayı onur duyarlar. Bende şu aşamada bu onuru yaşıyorum.

G.G: Siyaset size neler kattı?

A.Ç: Ben siyasetten şahsi menfaatim için hiçbir talep de bulunmadım. Benim isteğim üzerinde yaşamış olduğum bu ilçenin yükselmesi ve yücelmesi için olmuştur. Çünkü ben Gerze’ye 16 yaşında geldim. Gerzeliler beni 16 yaşında bağrına bastı. Benim bu halka minnet ve vefa borcum var. Hayatımın sonuna kadar bu düşüncemi muhafaza ediyorum. Gerze’ye hizmeti ibadet sayıyorum.

G.G: Sizin döneminizde bu yana Gerzelinin siyaset anlayışı değişti mi?

A.Ç: Gerzelinin siyaseti eskisine bakarak daha dost hane, daha kardeşçe, daha hoşgörülüdür. Ben ilçe başkanı olduğum dönemlerde siyasi parti yönetimindekiler birbiri ile neredeyse hiç konuşmazlardı. Hatta Ramazan Bayramlarında ve Kurban Bayramlarında bayramlaşmazlardı bile. 1991 yılında ilçe başkanı olduğumda Ramazan ve Kurban Bayramlarında bütün partileri ziyaret ettim. Bu Gerze’de bir ilk oldu. Daha sonrada bütün partiler birbirlerini ziyarete başladı. Ne acıdır ki ben ilçe başkanlığını bıraktıktan sonra tahmin ediyorum ki benim dönemimdeki bayramlaşmalar yapılmıyor. Halbuki siyasi partiler belirli aralıklarla bir araya gelmeli Gerze’nin sorunları hakkında istişare de bulunmalı. Ben geçenlerde bir toplantıda konuşma yaptım. Orada bütün siyasi parti ve yönetimlerine bir çağrıda bulundum. Dedim ki; bir toplantı düzenleyelim Gerze’nin geleceğine yönelik yapılması gerekenleri görüşelim ve bu ilçenin bir adım ileriye gitmesini birlikte sağlayalım. Ne yazık ki konuşmam orada kaldı. Böyle bir girişimde bulunan olmadı.

G.G: Gerze Belediyesinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Osman Belovacıklı tekrar aday olduğunu açıkladı. Sizce seçilir mi?

A.Ç: Bu konuda açıkça düşüncelerimiz ifade etmek istiyorum. Gerze de Belediye hizmetleri fevkalade güzel gidiyor. Osman Bey Belediye Başkanlığı görevini fevkalade iyi yerine getiriyor. Sadece düşüncem şudur, il ve ilçelere hizmetler 2 yönden gelir. Birisi siyasi iktidar yani siyasetten, diğeri yerel idareler yani belediyelerden. Belediye hizmetlerinin iyi olduğunu ifade ettim. Fakat siyasi yönden hizmetin gelmediğini açık yüreklilikle söylüyorum. Bu konuda Osman Belovacıklı gibi çalışabilecek bir aday siyasi iktidardan çıkarsa siyasi iktidarında hizmetinin Gerze’ye gelebileceğine inanmak istiyorum. Bu çıkacak adayın o güveni vermesine bağlıdır.

G.G: Son olarak eklemek istediğiniz duygu ve düşünceleriniz nelerdir?

A.Ç: Ben Abdullah Çelik olarak güzel Gerze’mizin güzel insanlarını çok seviyorum. Gerze’nin de çok güzel yerlere gelmesini kalpten istiyorum. Gerze’nin güzel yerlere gelmesi dileği ile Gerzeli kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Gerze Gündem Habere benimle röportaj yaptığından dolayı bütün çalışanlarına sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Nice başarılara ulaşmalarını gönülden istiyorum.

G.G: Gerze Gündem Haber Ailesi olarak Abdullah Çelik’e bizleri kabul ettiği ve sorularımıza içtenlikle cevapladığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 10:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan Şahin
Hakan Şahin - 10 yıl Önce

başarilar büyük başkan rabbim yar ve yardimciniz olsun

selami
selami - 10 yıl Önce

sen kendini hala siyasetcim sanıyon senin miyadın çoktan doldu. yaş yetmiş iş bitmiş.

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

eyyyy gi̇di̇ günler eyyyyy..abdullah beyi̇n i̇lce başkani oluş şekli̇de adeta ki̇bar bi̇r ,medeni̇ bi̇r darbe ve i̇nçe hasaplar, i̇nçe si̇yasi̇ bi̇lgi̇ bi̇ri̇ki̇mi̇ sonucunda olmuştur...bunda hasbelkader hüseyi̇n bodurunda rolü az çok olmuştur... abdullah beye hatiralar bölümünde soprulursa bunlari onun ağzindan duymanizda ;;poli̇ti̇ka yapanlarin dwers alacaği hari̇ka takti̇kler yatar...badukllah beyden sonra anavatan parti̇si̇ i̇lcede ve köyleri̇nde adeta şahaa kalkmişdi...bi̇rli̇ği̇mi̇z ve beraberli̇ğmi̇z bi̇r kardeş ahavasi i̇çi̇ndeydi̇..art ni̇yetli̇mi̇z yokdu..amacimiz tekdi̇ o da gerze ve köylerei̇mi̇ i̇çi̇n neler yapabi̇li̇ri̇zdi̇...zaten si̇yaset yaparken şahsi̇ belkenti̇ ve i̇kbali̇ni̇z yoksa adam gi̇bi̇ halka hi̇zmet edrsi̇ni̇z keseni̇ze deği̇l..bunlarda zamanala;;anilariyla gök kubbede hoş bi̇r seda birakamasini bi̇len i̇nsanlar veya eki̇plerdi̇r..adbullah abi̇ği̇mi̇zde bunlardan bi̇ri̇ydi̇.ama arkasinda, yaninda, kolunda dai̇ma kararlilikla durnalr vardi..!!!!!!

banner381
SIRADAKİ HABER