Biz Sorduk Müftülük Cevapladı

Diyanet işleri Gerze müftüsü Ömer Yay sorularımızı cevapladı.

Biz Sorduk Müftülük Cevapladı

1-İlçe Müftülüğünün görevlerinden bahseder misiniz?
-Gerze İlçe Müftülüğü olarak görevlerimiz; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek şeklinde söyleyebiliriz.
2-Müftülüğün 2013 yılı içerisindeki faaliyetlerinden bahseder misiniz?
-İlçemizde Kur’an okumasını bilmeyenlere yönelik başlatılan Kur’an seferberliği, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik muhtaç aile kampanyası, uzanan eller, çevre bilincini geliştirmek adına “Atık pil kalmasın”, şehit ailesi ve gazilerimize yönelik ziyaretler, “Kanını ver canımı ver” gibi bunlara benzer birçok projeyi de görevlerimizin yanında sosyal sorumluluk çerçevesinde devam ettiriyoruz.
3-Gerze’yi din hizmetlerinin uygulanabilirliği açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Gerze’de din hizmetlerinin uygulanması, halkımızın programlarımıza icabet etmesi ve destek olmasından ötürü son derece verimli ve katılımlı geçmektedir.
4-İlçe camilerimizin durumlarını değerlendirir misiniz?
-İlçemizdeki tüm camilerimiz fiziki olarak son derece iyi durumdadır. Eksiklikleri olan camilerimizde hızla iyileştirmeye devam ediyoruz.
5-Camilerde bağış konusuna eğilmek gerekirse Gerze’deki camilerin cemaatlerini bağış konusunda cömert buluyor musunuz?
-Cemaatimiz bağış konusunda son derece duyarlıdır. Bu zamana kadar yapılan bütün çalışmalarımızda cemaatimizin yeri her zaman birinci sıradadır. Bu vesile ile cemaatimize tekrar teşekkür ediyorum.
6-Müftülük olarak halkı eğitici ve bilgilendirici çalışmalarınız oluyor mu?
-Cami içi olduğu gibi cami dışı hizmetlerimiz de devam ediyor. Vatandaşlarımıza yönelik zaman zaman konferanslar, paneller düzenlemekteyiz. Bunun yanı sıra, önem arz eden konularda vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak adına değişik projelerimiz devam ediyor.
7-Personel olarak yeterli durumda mısınız?
-Personel olarak yeterli durumdayız.
8-İlçemizde Kur’an kursları veriliyor mu?
-İlçemizde 13 adet Kur’an kursu ile eğitim öğretim döneminde vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretiyoruz. Bunun yanı sıra, gündüz saatlerinde zamanı olmayan vatandaşlarımız için 4 farklı yerde Kur’an öğrenmek isteyenlere akşam saatlerinde ders veriyoruz. Ayrıca yaz dönemlerinde yaklaşık 65 farklı yerde yaz Kur’an kurslarında ortalama 1200 öğrencimiz Kur’an öğrenmektedir.
9-Yapılan araştırmalara göre Sinop’ta evlenenlerin oranında azalma, boşanma oranında artma olduğu gözlenmiştir. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?
-Sinop ilinde boşanmaların artması meselesi bana göre güven duygusu ile alakalıdır. Aynı hataların söz verildiği halde tekrarlanması, yalan söylenmesi, verilen sözlerin yerine getirilmemesi, güven eksikliğinin başlıca sebeplerini oluşturuyor. Aldatmanın, içki, kumar vb. bağımlılıkların, maddi sorunların ve yanlış sosyal çevrelere girme gibi problemler işi boşanmaya kadar götürmemektedir. Aile kutsal bir müessesedir. Kesinlikle sahip çıkmamız ve sağlamlaştırmamız gerekmektedir. Toplumun her ferdinin bu konuya eğilmesi ve elinden gelen gayreti göstermesi gerekir.
10-Aile bütünlüğünün korunması için tavsiyeleriniz nelerdir?
-Aile bütünlüğünün korunması adına sosyal sorunların tespit edilip çözümüne yönelik çalışmalar yapmalıyız. Mevcut aile yapısını ana, baba, eş, çocuklar ve akraba ilişkilerinden kaynaklanan problemler ile ekonomik, sosyal ve kültürel faktörlerin aile üzerindeki etkilerini en aza indirgememiz aile bütünlüğüne katkı sağlayacaktır.
11-Toplumumuza baktığınızda sizce, toplum olarak peygamberimizin en çok hangi özelliğine ihtiyaç duyuyoruz?
-Peygamberimizin hangi özelliğine ihtiyacımız vardır sorusu kapsamlı ve o kadar da önemli bir konudur. Kısaca bahsetmek gerekirse, Hz. Peygamber’in en büyük özelliği, kin ve nefret toplumunu sevgi toplumuna dönüştürmüş olmasıdır. İnsanlığın en büyük sorunu sevgi açlığıdır. Onu sevmeye, onunla insanı ve kâinatı sevmeye her zamankinden daha fazla muhtacız. Yüreklerimiz yolunu şaşırdı. Yüreklerimizin, onun kılavuzluğuna ihtiyacı vardır. Boş bırakılmış gönül tahtını gelişi güzel kimselere bırakmış insanların, onun sevgisine ve aşkına ihtiyacı vardır. Yürekleri tükenmiş insanların dünyasında yaşıyoruz. Tükenen bütün yüreklerin Hz. Muhammed’in sevgi ve rahmet dolu soluğuna ihtiyacı vardır.
12-Son olarak Gerze halkına mesajınız nedir?
-Gerze halkına mesajım şu olacaktır. İlçe Müftülüğü olarak bütün personelimiz ile birlikte zaman mefhumu gözetmeden hizmet vermeye, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermeye hazırız. Her türlü konuda sıkılmadan, çekinmeden bizlere gelebilirler. Aile İrşat büromuzun 0368 718 10 76 numaralı telefonunu her türlü soru ve sorunları için arayabilecekleri gibi bizzat Müftülüğümüze de gelerek sorunlarını iletebilirler. Bu zamana kadar bizlere her konuda destek olan bütün Gerzeli hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum ve Gerze Gündem Habere de çalışmalarında başarılar diliyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2013, 18:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER