Önceliğimiz Çocuklarımız

Gerze Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş Kütüphane hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Önceliğimiz Çocuklarımız

1-Kütüphane çalışma saatleri ile ilgili bilgi verir misiniz?
-Sabah 09 00- 12 00
-Öğlen 13 00 – 18 00
-Hafta tatilimiz Pazar ve pazartesi.
2-İlçe kütüphanemizdeki kitaplar nasıl tedarik ediliyor?
-Kitaplarımız okuyucunun talebine göre belirlenerek ve Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak kütüphanemize gönderilmektedir.
3-İlçe okul öğrencilerinin kütüphane ile ilişkisi nasıldır?
-İlçemizde bulunan okullardaki öğrenciler üyelik işlemleri yapıldıktan sonra evlerine iki hafta süreyle iki adet kitap alabilmektedirler. Bunun yanı sıra kütüphanemiz okuyucu salonlarından faydalanarak araştırma, ödev ve diğer etkinlik çalışmalarını yapmaktadırlar.
4-İnternet ve kütüphane ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Kütüphanemizde internet bağlantısı bulunmaktadır. Kullanımda olan bilgisayarlımızda öğrencilerimiz ödevlerini araştırabilmektedir. Yine aynı zamanda kütüphanemizdeki internet ortamından yetişkin vatandaşlarımız da faydalanmaktadır. Ancak kütüphane olarak önceliğimiz, öğrencilerimiz ödevlerini yaparken kaynak kitaplarımızdan faydalanmalarını sağlamaktır.
5-İlçemiz kitap okumayı seviyor mu? Kitap okumayı arttırmak için neler yapıyorsunuz?
-İlçemiz öğrencileri ve öğrenci olamayan yetişkinler, yüksek bir katılımla kütüphanemiz ödünç alma servisinden faydalanmaktadırlar. 2012 yılı istatistiki verilerimize göre 1320 kayıtlı üyemiz mevcut olup kütüphanemizin tüm alanlarından faydalanan ziyaretçi sayımız 2012 yılında 12200 kişidir.
6-Kütüphaneye ek yapılacak olan “Modern Çocuk Kütüphanesi” çalışmalarınız ne durumda?
-2011- 2012 yılında kütüphanemiz mevcut salonlarında yapılan yenileme ve modernizasyon çalışmalarından sonra ziyaretçi sayısında %70 lik artış sağlanmış ve mevcut alan ihtiyacı karşılamayacak duruma gelmiştir. Bu nedenler hem kütüphanemiz bitişiğindeki eski öğretmen evi binası Gerze Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılması ile modern çocuk kütüphanesi bölümleri yapma çalışmalarımız devam etmektedir. Muhtemelen Mayıs aynın ilk haftalarında açılışı yapılacaktır.  Çocuk kütüphanesi ile birlikte toplam 396 m2 alanda hizmet verilecektir. İlçemiz adına sevindirici bir çalışma olduğuna inanıyorum.
  İlçe Halk Kütüphanesi olarak hedef kitlemiz, birinci önceliğimiz çocuklarımızdır. Çocuklarımıza kütüphane kullanım alışkanlığını kazandırma çabasındayız. Modern çocuk kütüphanesi bölümlerinde etkinlik ve oyun odaları olacaktır. Bu sayede çocuklarımıza kütüphane alışkanlıklarına katkı sağlayacağız.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2013, 08:14
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER