Remzi Ay'la Reportaj

Dikmen Belediye Başkanı Aday Adayı Remzi Ay ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

Remzi Ay'la Reportaj

  Mart 2014’de yapılacak Yerel Seçimlerde Dikmen Belediye Başkanlığı aday adaylığını alışılmışın dışında çok önceden açıklayan Remzi Ay ile baba ocağı Dikmen’e gelişinde telefon aracılığı ile bir röportaj gerçekleştirdik.  Belediye Başkanı seçilmesi halindeki Dikmen için projeleri ile diğer politik yaklaşımları ile ilgili görüşlerini aldığımız Remzi Ay sorularımıza samimi ve içten cevaplar verdi.

G.G: Sn. Ay, seçilmeniz durumunda nasıl bir hizmet anlayışı ile nasıl bir Dikmen hayaliniz var?

Remzi Ay: Dikmen’de vatandaşlarla bire bir görüşmelerimiz devam ediyor, halkın talep ve şikayetlerini bizzat ayaklarına giderek dinliyorum. En büyük avantajım Dikmen’in sorunlarını biliyorum ve bu sorunların çözümleri de bende. İnşallah Mart 2014’deki seçimlerde halkımız bu göreve beni layık görürse Dikmen’e hak ettiği hizmeti profesyonel ekibimle ve Dikmen’li ile birlikte, hep beraber dayanışma içinde güzel ilçemizi hak ettiği yere taşıyacağız.

 

G.G.:Sn. Ay; Din ve siyaset yolculuğu hakkındaki görüşleriniz nedir, sizce ikisi yan yana gelebilir mi?

Remzi Ay: Kesinlikle hayır diyorum. dini siyasete alet etmek çok yanlış. Günümüzde bazı siyasi partiler veya siyasi kişiler iktidara, güce, makam ve koltuğa ulaşmak için kutsal dinimiz İslam’ı siyasete alet etmektedirler ki kanımca çok yanlış bir davranıştır, çünkü dinimiz İslam siyasete alet edilemeyecek kadar kutsal ve değerlidir. Ben inancımı Allaha ulaşmanın bir yolu olarak görüyorum, iktidara, güce, koltuğa ve makama ulaşmanın yolu olarak değil.

 

G.G.: Sizce siyasette başarılı olmanın olmazsa olmazları nelerdir?

Remzi Ay: Siyasette ses getirmenin kolay ama değişmez koşulları var. Bunların başında da inandırıcılık geliyor, ses getirmek için inandırıcı olmak zorundasınız. Bir defa kolay kolay söz vermeyeceksiniz, verdi iseniz de mutlaka o sözü yerine getireceksiniz. İddianız olacak, inancınız olacak, yüreğiniz olacak. Yaptığınız çalışmalarda mutlaka arkanızda eser bırakacaksınız. Ayrıca yaşamda üç güç var. Bunlar siyasi güç, ekonomik güç ve toplumsal çevre gücü. Siyasi gücünüz, ekonomik gücünüz ne olursa olsun toplumsal ve çevre gücünüz yoksa asla başarılı olamazsınız.

G.G: Atatürk, hukuk, laiklik ve demokrasi konusundaki görüşleriniz neler peki?

Ben öncelikle farklı fikir ve düşüncelere hoşgörülü yaklaşılması taraftarıyım. Kimseyi ötekileştirmeden, farklılaştırmadan farklı fikir ve düşünceye açık ve de her zaman hoşgörü ile yaklaşarak sorunların çözümünden yanayım. Dikmen’de de hep daha iyi, daha güzel ne yapabiliriz nasıl yapabiliriz hep buna yoğunlaşıp, bu hedefe kafa yoracağız. Mesala; bugün ülkemiz laik ve demokratik bir Türkiye noktasında ise bunun ana temeli şudur: Dünyada 52 İslam ülkesi var. Bu ülkeler arasında biz laiklik ve demokrasi içinde yönetiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına saygı, sevgi, rahmet ve şükranlarımı sunuyorum.

G.G. Teşekkürler Sn. Ay, çıktığınız yolda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2013, 15:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal ŞAHİN
Kemal ŞAHİN - 11 yıl Önce

dikmen dikmen olalı sizin gibi projeleri ile gelen bir başkan adayı görmedi. umarım hak teala bu yolda yardımcınız olur ve dikmenin hak ettiği ama bu zamana kadar alamadığı hizmetleri sizin vesilenizle almanısına nasip olur. dikmen belediye başkanlığına adaylığınızı duyduğumda çok sevinmiştim, inşallah seçimleri kazanır ve dikmen'in makuz kaderini değiştirirsiniz. allah yardımcınız olsun, allah işinizi kolaylaştırsın. dikmenli hemşerilerimede şunu demek istiyorum, artık sesi fazla çıkana, gürültülü konuşana değil, hizmet adamlarına oy verinki dikmen kalkınsın. bence remzi ay efendiliği, eğitimi, nezaketi ve alçak gönüllülüğü ile dikmenin ihtiyacı olan hizmet adamı,

banner381
SIRADAKİ HABER