Sorularınızın Cevabı.

Siz okuyucularımızdan Gerze Gündem Haber internet sitemize gelen soruları toparlayarak Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya sorduk.

Sorularınızın Cevabı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya sorularımız ve cevapları.

1-Tekel evleri mevkii yollarının yapımına ne zaman başlanacak?
-19 Mayıs Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yollar için taş ihalesi yapılmış olup, ikinci ayın başından itibaren yapım işleri başlayarak yedinci ayın sonuna kadar tamamlanacak.
2-Belediyenin parke taşları alımı ile ilgili görüşleriniz nelerdir?
-Daha önceki belediye zamanında taş yapan makine vardı. Fakat ekonomik olmadığından dolayı satıldı. Biz de taşı kendimiz üretmek için bazı çalışmalar yaptık. Bu işi yapan belediyeler ile irtibata geçtik ve maliyet hesabı yaparak ekonomik olmadığına karar verdik. Bu nedenle açık ihale usulüyle ihale ederek şimdiye kadar yaptığımız taşlar ve yapacağımız taşları aldık. Şimdiye kadar 100.000 m2 ye yakın kilit taşı ve kaldırım çalışması yaptık. 2013 yılında da yaptığımıza yakın yol ve kaldırım çalışmalarına devam ederek halkın hizmetine sunacağız.
3-Gerze’nin alt yapı çalışmaları ne durumdadır?
-Şimdiye kadar 30.000 m kanalizasyon, 10.000 m içme suyu boru hattı döşeme çalışmaları yapıldı. Ayrıca tüm Gerze’nin kanalizasyon projesi yapılacak ve önümüzdeki günlerde de kanalizasyon ve su çalışmalarına başlanacaktır. Ayrıca, tünel ile mezbahane arasında kalan 3 km’ lik alanın hatları değiştirilerek yeni yapılan su deposuna bağlanacaktır. Amacımız 2 yıl içinde Gerze’ye en az 100 yıl yetecek kanalizasyon ve su çalışmalarını tamamlamak.
4-İskele mevkiindeki Öğretmenevinin son durumu nedir?
-Bilindiği üzere, öğretmenevi yapılması için yer, belediye tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanmış, inşaat belli aşamaya geldiğinde de şikayet üzerine, inşaat kıyı kenar çizgisi öne sürülerek durdurulmuştur. İlçemize görüntü ve çevre kirliliği yaratan bu binanın tekrar kazandırılması için belediye başkanlığımız süreci içinde çok yoğun çalışmalar yaptık. İlçemize inşaatın yapımına izin verecek kurum olan Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nden yetkililer isteyip tekrar inceleme yaptırdık. Bizzat dönemin Milli Eğitim Bakanı ile görüşerek bu binanın yapımı için ödenek çıkarttık. Fakat mevzuatı ve bürokrasiyi aşamadık. Daha sonra kıyı kenar çizgisi sorunu olmadığından dolayı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı mevzuatına uygun olarak gençlik merkezi yapılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı ziyaret ettik. Bu binanın gençlik merkezi olabilmesi için Suat Kılıç’dan söz aldık. Bu bina ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.
5-Pazar yeri ile ilgili çalışmalarınız nelerdir?
-Pazar yeri projemiz için 2 kez onay için gönderildi. Fakat proje üzerinde eksiklikler tespit edildi. Proje üzerinde eksiklikleri tamamlayıp 1 hafta içinde bakanlığa göndereceğiz. Proje onaylandıktan sonra hemen ihale aşamasına geçip yaz mevsimine yetiştirmeye çalışacağız.
6-İlçe otogar yapımı ne aşamada?
-Otogar projesi tamamlandı. Fakat otogar yapılacak yerin çevresinde Sinop – Gerze geçiş yolu inşaatının devam etmesinden dolayı bu yolun bitimi beklenmektedir. Bu yol tamamlanıp yap- işlet- devret modeliyle otogar ihale edilecektir ve bir yıl içinde halkımızın hizmetine sunulacaktır.
7-İlçemizde yapılacak olan yaşlılar evi projesi ne aşamada?
-Yaşlılar evi projesi tamamlandı. Betareks tekstil firması ile yapımı konusunda anlaşmaya varıldı. Betareks firmasının kuruluşunun 25.yılı sebebiyle Gerze’ de kalıcı bir hizmet yapmak istediklerini söylediklerinde, yaşlılar evinin ilçemizde yaşayan yaşlı halkımıza en uygun hizmet olacağını düşünerek Betareks firması ile anlaştık. Yaşlılar evinin temeli Nisan ayı içinde atılacak ve bir yıl içinde tamamlanarak belediyeye teslim edilecektir. İnce düşüncesinden dolayı Betareks firması sahibi Nejat Önel’e teşekkür ediyorum.
8-Belediyemiz 2013 yılında hangi çalışmaları planlamaktadır?
-Bizim için önemli olan, alt yapı çalışmalarının tamamlanıp hizmete verilmesidir. Ayrıca bundan sonra ömür boyu Gerze halkının ihtiyacını karşılayacak olan Erfelek Barajı’ndan arıtımlı olarak ilçemize gelecek olan içme suyu en önemli projelerden biridir. Proje aşaması Şubat ayı içinde tamamlanarak 2013 yılında yapımına başlanacaktır ve 2014 yılında da Gerze Halkı musluklarından bu suyu içecektir.
Ayrıca 2013 yılı içinde hem tehlikeli hem de çevre kirliliği yaratan elektrik hattımız yer altına alınacaktır.
2012 yılında yapımına başlanan doğal gaz hattı, 2014 yılı ortalarında halkımız hizmetine sunulacaktır.
 9-Gerze halkına başka mesajınız var mı?

 İlçemiz herkesin gıpta ile bakacağı bir ilçe haline getirilecektir.
Kültürel ve sanatsal faaliyetlere de ağırlık verilerek, gençlerimizi bu faaliyetlere yönlendireceğiz.

Konservatuar binası genişletilmiş olup, bu yıl içinde ortalama 300 vatandaşa hizmet verilmesi planlamaktadır.
Amacımız Gerze’yi çağdaş, modern bir ilçe yapmaktır. Bu vesile ile tüm Gerze halkının yeni yılını kutluyor, yeni yılın tüm halkımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Haber: Nurgül Gençay

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2013, 14:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
VELİ CÜCE
VELİ CÜCE - 11 yıl Önce

sayin başkanim günaydin.yaptiklarinizi bi̇li̇yoruz.yapacaklarinizi da okuduk.takdi̇rle karşiliyoruz.yüce mevlam utandirmasin.kolayliklar di̇li̇yoruz.kolay olmasa gerek.tüm kalbi̇mi̇zle destekli̇yoruz.allah yar ve yardimciniz olsun.allah a emanet olun,sevgi̇lerle kaliniz...

neriman usta
neriman usta - 11 yıl Önce

ilçe merkezindeki çalışmalarınızı kimse inkar edemez aynı çalışmalarınızıda ilçe merkezi dışına taşırsanız gerzeli olarak sizden onur duyarız.

kerimali
kerimali - 11 yıl Önce

rakipleriniz hizmet veremediğiniz veya yetiştirmeye çalıştığınız alanlardan nemalanarak karşı siyaset yapmaya çalışıyor, açıklamınıza göre her halde son kulisleri olcak gibi görünüyor.

gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

genel olarak belediyelerin çalışmaları bitmez, her geçen gün bir yeni eklenirken halkın istekleride artar geçmiş günlere baktığımızda belediyenin çalışmaları göz doyurucu, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

aslı
aslı - 11 yıl Önce

sayın başbakan durmak yok yola devam derken sizin çalışmalarınızdan bahsetmiş herhalde.

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 11 yıl Önce

betreks fi̇rmasi sahi̇bi̇ beyefendi̇ her halde onca ki̇myasal atğio hi̇ççççç ki̇mse bi̇r şey sormadan olabi̇ldi̇ği̇ne yakip, mi̇llleti̇n sağliğiyla oynadiktan sonra i̇nsafami geldi̇ acaba ..ben nejat beyi̇ anavatan parti̇si̇ yillarinda si̇yeset yapiyorken yakinen tanimiş bi̇r ki̇şi̇yi̇m....ama bi̇r i̇nsan bu kadarda deği̇şmememli̇ ..ama kabahat onda deği̇l sayin beledi̇ye başkanimiz demekki̇ sendeymi̇,ş...şi̇mdi̇ bu i̇şi̇ neden i̇dare etti̇ği̇n meydana çikmiştir..ama beni̇m en değerli̇ varliğim olan torunum tam o çöplüğün karşisindaki̇ dedesi̇ turhan altunun evi̇nde o ki̇myasal maddeeleri̇n kokusunu ve dumanini i̇çi̇ne si̇ndi̇rmeyi̇ haketti̇mi̇ si̇zce..????? bunu si̇z yaptiniz bak şi̇mdi̇lerde çi̇ğerleri̇nden dolayi i̇ki̇ haftadir hastanede yatmakta.....ahhh ben gerzede olacağimda si̇z o ki̇myasallari̇n yanmasini devam etti̇receksi̇ni̇z haaa aallah yazdiğiysa bozsun..ya baş gi̇der, yada baş alinir...bu sağlik bu , sağlikkkk menfaati̇ni̇z ve kzandiğiniz paraniin hayrini görmey

banner381
SIRADAKİ HABER