40 Yıl Sonra Değişti

Malulen emeklilik şartları 40 yıl sonra değiştirildi. Belirlenen hastalıklarda malulen emekli olanlara 971 TL maaş verilecek.

40 Yıl Sonra Değişti

Tüm kanser hastaları koşulsuz malul emekli edilecek.  Kronik hastalarında eklendiği düzenlemeyle SGK'dan ağır hastalıklarla boğuşmalarına rağmen emekli olamayanlara haber ilaç gibi geldi. 40 yıldır değiştirilemeyen malulen emeklilik günümüz hastalıklarına göre düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın uzun süredir çalıştığı yönetmelik yürürlüğe girdi. Bakanlık verilerine göre Haziran 2013 itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 114 bin 624 sigortalı hasta malulen emekli maaşı alıyor.

Düzenlemeye eski yönetmeliğe göre malullük başvurusu yapıp reddedilenlere tekrar başvuru yapma hakkı veriliyor. Malulen emekli olabilmek için çalışma gücünün en az %60’ını ya da tamamını kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak. Ayrıca 10 yıl sigortalı olması ve toplam 1800 gün sigorta primi ödemiş olması gerekiyor.

Organ naklinin kapsamının genişletildiği, kanser hastalarının tanı aldıktan sonra malul emekli sayıldığı, sinir hastalarının ve uykusuzluğunda listeye girdiği,  şeker hastaları içinde şartların yenilendiği belirtildi.


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 09:42
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER