Bağ-Kur Prim Borcu Olanlarda Yararlanabilecek

Köşe Yazarımız Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cumhur Çetin, Bağ-Kur prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini duyurdu.

Bağ-Kur Prim Borcu Olanlarda Yararlanabilecek

1 Ekim 2015 tarihinde Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, gerek Bağ-Kur gerekse Genel Sağlık Sigortası(GSS) prim borcu bulunanlar sadece, 1 Ekim 2015 – 31 Aralık 2015 tarihleri arasında sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler.

5510 sayılı kanunun 67. maddesine göre, Kurum’a 60 günden fazla Bağ-kur ve GSS borcu bulunanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu. 1 Ekim 2015 tarihinde yapılan düzenlemeye göre, Kurum’a 60 günden fazla prim borcu bulunan, Bağ-kur’lular ve onların bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukları ile Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Gerek devlet, gerek üniversite gerekse özel hastanelerde muayene olabilecekler, ilaçlarını alabilecekler, ameliyat olabilecekler.

Prim borcu bulananların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları, sadece bu 3 aylık süreyle olacak ve 60 günden fazla prim borcu bulunan Bağ-kur’lular ve GSS’ler, eskiden olduğu gibi, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren sağlık yardımlarından yararlanamayacaklar.

5510 Sayılı Kanunun 67.Maddesinde Değişiklik Yapılmalı

60 günden fazla prim borcu olduğu için hastanelerde muayene olamayan, acil ameliyat olması gerektiği halde olamayan milyonlarca yurttaşımız bulunmaktadır. Sadece seçim dönemleri için geçici düzenleme değil, 5510 sayılı kanunun 67.maddesinde kalıcı düzenleme yapılarak, prim borcu olsun olmasın her Bağ-kur’lunun sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlanmalıdır.

SMMM Cumhur ÇETİN

(muhasebeTR.com Yazarı)

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 11:39

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER