Beş Yıldızlı Hizmet

On dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğince, şehir dışından gelen ve yatarak tedavi gören hastaların yakınlarının konaklamaları için yapılan hasta yakını evinde 18 ayda 10 bin 250 kişi konakladı.

Beş Yıldızlı Hizmet

  Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, yaptığı açıklamada, hasta yakınlarına geceliği 10 liraya 5 yıldızlı otel hizmeti sunduklarını söyledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin bölge hastanesi konumunda olduğunu belirten Selçuk, çeşitli illerden gelen hastaların yakınlarının konaklamaları için yapılan hasta yakını evinin büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Uzun süreli tedavi gören hasta yakınlarının tercih ettiği hasta yakını evinin Karadeniz Bölgesi'nde ilk olduğunu anlatan Selçuk, şöyle devam etti:

"Özellikle Amasya, Sinop, Tokat, Ordu, Samsun'un uzak ilçelerinden gelen hasta yakınlarının kalacak yerleri olmaması nedeniyle hastane koridorlarında, sedye üzerlerinde ve otomobillerinde konaklaması bizleri rahatsız etti. Hasta yakınlarının daha rahat ve hastalarına daha yakın olması için hastanemizin bitişiğine yaptırılan hasta yakını evi bu ihtiyaca büyük ölçüde cevap verdi. 18 ayda 10 bin 250 kişi burada kaldı. Hasta yakınlarına geceliği 10 liraya 5 yıldızlı otel konforu sunuyoruz."

Refakatçi kartı olanlar kalabiliyor

 Hasta yakını evinde 30 erkek ve 20 kadın  vatandaşın konaklayabildiğine dikkati çeken Selçuk, hasta refakatçi kartı olanların söz konusu hizmetten yararlanabildiğini vurguladı.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bölge hastanesi olduğunu ve bin 100 yatak kapasitesi bulunduğunu hatırlatan Selçuk, şunları söyledi:

"İmkânlarımız ölçüsünde hastalarımıza ve hasta yakınlarına en iyi hizmeti sunmak istiyoruz. Burada konaklayan hasta yakınından aldığınız 10 liralık ücretin içinde banyo, çamaşır yıkama ve kurutma gibi imkânlar da bulunuyor. Hasta yakınlarının rahat ve huzurlu olması, hastalarımızın motivasyonunu artırıyor. Serviste çalışan hekim ve sağlık çalışanlarımızın hizmeti kolaylaşıyor. Ayrıca geceleri servis ve koridorlarda istenmeyen görüntülerin de oluşmasının önüne geçmiş oluyoruz.  Hasta yakınlarının daha rahat, güvenli ve huzurlu bir ortamda kalmalarını da sağlamış oluyoruz."

Selçuk, hasta yakını evinin bütün bakımlarının ve hizmetlerinin hastane başhekimliğince karşıladığını sözlerine ekledi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 16:58
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER