Bu Rekoru Kırabilecek mi?

Kısa adı SİNDEF olan Sinop Dernekleri Federasyonu yaptığı başarılı kampanyaların ardından Türkiye’de bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Bu Rekoru Kırabilecek mi?

  Son olarak 07 Aralık 2014 Pazar günü Esenler Dörtyol Meydanın’da Kızılay ile ortaklaşa düzenlenecek organizasyonla 1000 kişilik kan bağışı kampanyası düzenlemeye hazırlanan SİNDEF bu alanda kırılması güç bir rekora imza atacak. Kızılay yetkililerinden alınan bilgiye göre 1000 kişilik Kan Bağışı kampanyası bir ilk ve Türkiye’de bir rekor olacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, kan vermenin önemine dikkat çekerek  kan veren vatandaşın bir can kurtardığını ve bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak “Türkiye’de kan bağışı konusunda maalesef yeterli duyarlılık yok. Ancak hepimiz bir yakınımız kana ihtiyaç duyduğunda bu konunun önemini anlıyoruz. SİNDEF olarak bu konuda derneklerimiz topluma yardımcı olmaya çalışıyor, dernek üyelerimizin kan gruplarına göre bir datamız var. Ancak ülkemizde bu konudaki duyarlılığı artırmak için böyle bir kampanya başlattık.” diye konuştu.

Kırmızıgül, kamuoyuna çağrıda bulunarak herkesi kan vermeye davet ederek, bu konunun sürekli gündemde tutulması gerektiğini ve kan verme bilincinin ülkemizde oluşmasını temenni ettiğini kaydetti.

Bu anlamlı kampanyada kendilerine büyük destek veren Kızılay yetkililerine ve Esenler Belediyesi’ne de teşekkür eden Başkan Engin Kırmızıgül, herkesi 07 Aralık 2014 Pazar günü Esenler Dörtyol Meydan’a beklediklerini belirterek SİNDEF’in bu anlamlı etkinliğine destek vermeye davet etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 09:24
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER