Genel Sekreterden Müjdeli Haber

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, içinde anjiyo ve KVC (Kalp Damar Cerrahisi Merkezi) ünitesinin de olduğu 300 yataklı yeni ve modern bir binaya kavuşuyor.

Genel Sekreterden Müjdeli Haber

   Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Genel Sekreterliğimizin talebi üzerine 300 yataklı, içinde anjiyo ve kalp damar cerrahisi merkezi olan, akıllı bina konseptinde yeni ve modern hastane standartlarına uygun bir bina kazanacak.

  Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Opr. Dr. Tolga Baş, sözleşmesi imzalanan projenin yapılan görüşmeler neticesinde  iki ay içinde projenin teslim edileceğini söyledi. Ardından inşaat ihalesi için bakanlık nezdinde çalışmaların devam edeceğini kaydeden Tolga Baş, yeni binanın iki ve tek yataklı olarak planlandığını belirterek; "Nitelikli sağlık hizmetlerini yerine getirebilmek için bakanlığımıza 300 yataklı yeni bir bina talebimiz oldu. Bu talep sonucunda bakanlık konuyu uygun gördü ve Sinop merkez 300 yataklı hastanemiz için onay verildi. Ardından proje ihalesi gerçekleştirildi ve sözleşmesi imzalandı. Projemizin en kısa zamanda hayata geçirilerek Sinop halkının hizmetine sunulması için çalışıyoruz. Modern hastane binamızın içerisinde Kalp Damar Cerrahisi Merkezi ile Anjiyo ünitesi de yer alacak. Akıllı bina olma özelliğine de sahip olacak olan yeni hastanemizde bir çok yenilik yer alacak. Bina yatak sayısının arttırılmasına da elverişli olacak. Şartlar uygun olduğu takdirde, binada ambulans helikopterlerin inip kalkabileceği heliport yapımı da planlanıyor. Böylelikle Sinop'ta sağlık hizmetleri konusunda büyük bir adım atılıyor. Böyle bir yatırımın ilimize kazandırılmasında her türlü desteği sağlayan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Sayın Mehmet Ersoy, Sağlık Bakanlığı bürokratları, Basınımızın değerli mensuplarına ve gece gündüz fedakarca hizmet sunan çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 



 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 14:30
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER