Hologram burun estetiği ile kişiye özel tasarım

Hologram burun estetiği, yeni burun şeklinin tasarlanmasında ve görüntülenmesinden kullanılan bir görüntüleme tekniğidir.

Hologram burun estetiği ile kişiye özel tasarım

Hologram burun estetiği tekniğinde hastanın fotoğrafları üzerinden hazırlanan 3D simülasyon görüntüleri hologram tekniği ile yayınlanarak hastaya gösterilir. Bu sayede hasta gerçeğe en yakın görüntüleri üzerinden ameliyattan sonra nasıl bir burun şekline sahip olacağını operasyondan önce görebilir.

Fiziksel çekicilik söz konusu olduğunda, her insanın güzelliğin ne olduğuna dair kendi algısı vardır. Teorik olarak simetrik gözler, yüksek elmacık kemikleri ve hafifçe yuvarlak bir çene, ideal bir dişi yüz görünümü olabilir. Aslında, gerçek güzelliğin en büyük belirleyicileri göz, ağız (ve gülümseme), saç ve cilt kalitesidir.

Burnun yüz güzelliğindeki yeri nedir?

Burun yüzün merkezinde yer almasına rağmen, ne dikkati çekmeli ne de dikkat dağıtıcı olması gerekir; burun dikkatini onlara yönlendirmek için kişinin diğer yüz özellikleri ile uyumlu olmalıdır.

Bazı insanlar estetik ve uyumlu bir burun ile doğacak kadar şanslı olsalar da, pek çoğu şanslı değildir ve gerçek güzelliğinden uzaklaşan bir burnu vardır. Ayrıca yaşlanma burunda estetik değişikliklere neden olabilir. Bir insan yaşlandıkça, burun ucu sarkmaya başlayabilir ve burnun daha büyük görünmesine yol açabilir. Yaşlanma, aynı zamanda, burun köprüsünde daha büyük görünmek için önceden var olan bir şişliğe de neden olabilir.

Hologram burun estetiği prosedürü ile burundaki deformiteler düzeltilebilir ve hastaların diğer yüz özellikleri ile dengede bir görünüm kazandırılabilir.

Hologram burun estetiği ile hangi sorunlar düzeltilebilir?

Hologram burun estetiği prosedürü geçiren bir kişinin hayatında büyük bir fark oluşabilir. Bir kişinin burnu şeklindeki en ufak bir incelik bile kişinin görünümünü iyileştirebilir. Hologram burun estetiği ile etkili bir şekilde şunlar düzeltilebilir:

  • Burun büyüklüğü azaltılabilir
  • Burun köprüsü daraltılabilir
  • Çarpık bir burun düzeltilebilir
  • Burun üzerindeki yumrular ortadan kaldırılabilir
  • Burun ucu yeniden şekillendirilebilir ve tanımlanabilir
  • Burun ve üst dudak arasındaki açı geliştirilebilir
  • Burun deliklerinin boyutu azaltılabilir
  • Etnik burunlar (Asya, Latin veya Afrikalı Amerikalı) için daha güçlü bir köprü sağlanabilir
  • Solunum ve sinüs problemleri iyileştirilebilir

Hologram burun estetiği kimler için uygundur?

Hologram burun estetiği için en uygun adaylar, genel sağlık açısından iyi olan, sigara içmeyen ve bu prosedürle elde edebilecekleri sonuçlara dair gerçekçi beklentileri olan kişilerdir.

Hologram burun estetiği nasıl yapılır?

Hologram burun estetiği ortalama bir saat süren bir operasyon ile çoğunlukla genel anestezi altında uygulanır. Ameliyattan sonra alçı vs uygulanmaz, sadece burnun üzerine destekleyici özel bantlar ile burun içine silikon ateller takılır. Böylelikle hastanın nefes alması engellenmez. Hasta genellikle aynı gün evine dönebilir.

Kapalı teknik ile yapılan operasyonlarda burunda görülen bir yara izi oluşmaz. Burun hemen şeklini alır, ancak bir yıl boyunca burundaki iyileşme ve şekil oturması devam eder.

Bir hafta içinde iyileşme görülür, birkaç hafta içinde aşamalı bir şekilde spor aktivitelerine başlayabilir. Kişiye özel daha ayrıntılı bilgi almak için Op. Dr. Güncel Öztürk’ten randevu almanız tavsiye edilir.

#hologramburunestetiği #burunestetiği

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 11:30

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER