Kelliğin tek çözümü saç ekimidir

Saç ekimi operasyonları kellik sorununun tedavisinde kullanılan minimal invazivli cerrahi prosedürleridir.

Kelliğin tek çözümü saç ekimidir

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva saç ekim merkezi uzmanları, kellik sorununun kalıcı olarak tek çözümünün saç ekimi operasyonları olduğunu belirtti.

Eğer saç dökülmesi sorunu varsa ve tıbbi tedaviler ile saç dökülmesi sorunu tedavi edilemez ise seyrekleşme ve kellik sorunu ortaya çıkabilir. Seyreklik ve kellik sorununun ise kalıcı olarak tek tedavisi saç ekimi operasyonlarıdır.

Birbirinden farklı çok sayıda saç ekimi tekniği mevcuttur. Saç ekim cerrahının tercihine göre bu tekniklerden birisi ile operasyon gerçekleştirilebilir.

Saç dökülmesinin birçok nedeni var

Saç dökülmesinin en yaygın sebebi genetik mirastır. Bunun dışında bazı hastalıklar, kullanılan ilaçlar, kötü saç bakımı, saçı yıpratan şekillendirme teknikleri, stres de saç dökülmesi sebepleri arasında yer alır. Saç dökülmesinin sebebi her ne olursa olsun hem kadınlar hem de erkekler için oldukça rahatsız edicidir. Saç dökülmesi sorunu tıbbi tedaviler ile kontrol altına alınabilir. Ancak genetik sebeplerden kaynaklanan saç dökülmelerinde durum kellik ile sonuçlanabilir. Bu durumda çözüm için saç ekimi yaptırılması gerekebilir.

Saç ekimi ameliyatı hakkında bilinmesi gerekenler

Saç ekimi başın saçlı bölgelerinden alınan sağlıklı saç köklerinin saçsız bölgelerine transfer edilmesi işlemidir. FUT ve Fue saç ekimi ‘nde kullanılan iki ana tekniktir. FUT tekniği geleneksel teknik olarak kabul edilen, günümüzde pek fazla tercih edilmeyen bir tekniktir. FUE tekniği ise modern teknik olarak bilinen, birçok alt grubu bulunan ve günümüzde en yaygın olarak kullanılan saç ekim tekniğidir.

FUE tekniğinin saç ekimine getirdiği yenilik saç köklerinin şerit halinde değil de tek tek alınmasını sağlamaktır. Bu sayede kafa derisinde hiçbir şekilde kesi ve dikiş işlemi uygulanmasına gerek olmaz. Saç kökleri 0,6 ile 1.0 milimetre çapındaki ince uçlu implanter araçları ile teker teker alınır ve teker teker ekilir.

Saç ekimi tedavisi kalıcı sonuçlar sağlayan, ömürlük bir tedavidir. İşlem sırasında kişinin kendi saç telleri kullanıldığı için doğal bir görünüm elde edilir. Doğal görünümü sağlamak için saç tasarımı, saçın çıkış yönü ve açısı, saç teli sayısı ve saç kalınlığının doğru bir şekilde hesaplanarak uygulanması da gerekir.

Eğer kellik sorununuz varsa size en uygun saç ekimi tekniği için saç ekim merkezinde giderek alanında uzman bir saç ekimi cerrahından bilgi alabilirsiniz.

#GüncelÖztürk #HairNeva #SaçEkimi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 14:12

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER