Kuduzla Mücadele Hız Kazandı

Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kuduz hastalığı ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında “Kuduzla Mücadele Programı” isimli bir kitapçık çıkartıldı.

Kuduzla Mücadele Hız Kazandı

  Sinop İl Sağlık Müdürü Gökhan Telatar ve Doktor Azize Çelik tarafından hazırlanan kitapçıkta Sinop’ta kuduz olayları ile ilgili çeşitli veriler sunan bilgilere ek olarak tablolar, çizelgeler ve grafikler bulunuyor.

Telatar, kuduzun nasıl bir enfeksiyon olduğunu ve hastalığı azaltma konusunda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini son dört yılın verilerine göre açıklayarak köpek aşılama çalışmalarının artarak devam etmesinin gerektiğini vurguladı.

Telatar ” Sinop Halk SAĞLIĞI Müdürlüğü olarak 2012 yılında, kuduz hastalığının önemine dikkat çekmek amacıyla Sinop’ta Kuduzla Mücadele Projesi başlatarak, İl Sağlık Müdürlüğü, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, Veteriner Hekimler Odası ve Hayvan severler Derneği ile temas kurarak kuduzun önemini anlattıklarını ifade etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 13:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

sayın sağlık müdürüm kitapçık hazırlıyacanıza öncülük edinde şu başıboş köpekler toplansın.gerzede insandan cok köpek var.ben cok memleket gezdim gerze gibi başı boş köpek olan çok nadir yer gördüm.özellikle gece dışarı çıkmaya korkuyo insan

banner381
SIRADAKİ HABER