Sende Hayat Kurtar

Gerze Devlet Hastanesi ve Gerze Toplum Sağlığı Merkezi ortaklığında organ bağışı ve önemi hakkında konferans verildi.

Sende Hayat Kurtar

  Gerze Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleşen konferansta Gerze Devlet Hastanesi Organ Bağış Birim Sorumları Bilgin Akkaya, Merve Çitkıran, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Safiye Memiş, Gerze Toplum Sağlığı Merkezi Hemşireleri Kader Kurt ve Fatma Çalış tarafından bilgi verildi. Konferansa Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri katıldı.

Konferans başlamadan önce katılımcılara organ bağış ve öneminin anlatıldığı broşürler dağıtıldı. Konferans da, organ bağışının açıklaması, kimlerin organ bağışında bulunabilecekleri, organ bağışının dini yönden uygun olup olmadığı, hangi organların bağışlanabileceği ve organ alımının nasıl gerçekleştirildiği konuları hakkında bilgi verildi.

Gerze Devlet Hastanesi Organ Bağış Birim Sorumlusu Bilgin Akkaya konuşmasında, “ Hastanemizin organ bağış bölümüne bağış yapabilirsiniz.” dedi. Akkaya konuşmasının devamında hangi organların bağışlanabileceği konusunda bilgi aktarımında bulundu. Sağlıklı her organın bağışlanabileceğini ifade eden Akkaya konuşmasında,” Ülkemizde kalp, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar, kalp kapağı, gözün kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokular başarıyla nakledilebilir. Bir kişi birçok insana yaşama şansı verebilir.” dedi.

Konferans sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 08:36
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER