SİNDEF Başardı

SİNDEF “1000 kan 1000 Umut” parolasıyla Kızılay ile birlikte gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasında bir seferde1020 kişinin kan bağışlamasıyla İstanbul rekoru kırdı.

SİNDEF Başardı

  Kısa adı SİNDEF olan Sinop Dernekleri Federasyonu ile Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi Kan Bağışı kampanyası başarılı bir organizasyonla gerçekleştirildi. İstanbul Esenler Dörtyol Meydan’da gerçekleştirilen organizasyonda 1020 kişi kan bağışında bulunarak İstanbul rekoruna da imza atılmış oldu. SİNDEF’e bağlı 90 dernek ve kampanyaya destek veren diğer derneklerle birlikte toplam 100 derneğin desteğiyle gerçekleşen organizasyona 1800 kişinin üzerinde katılım sağlandı. Katılım sağlayan 1500 kişiden 1020’si kan bağışında bulunarak  Sinoplular İstanbul rekorunu kırmış oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, kampanya ile amaçlarına ulaştıklarını belirterek kan bağışı konusunda toplumsal bir duyarlılık göstermek istediklerini ve katılım sayısı ile de buna ulaştıkları için memnun olduklarını belirtti. 1000 kan 1000 umut söylemiyle çıktıkları yolda çok önemli bir mesafe katettiklerini kaydederek “Sinoplular olarak önemli bir duyarlılık gösterdik. Herkes bu konuda duyarlılık göstermeli. Umarım bu hareketimiz ve yapmış olduğumuz kampanya diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olur. Bu kampanyanın büyük bir ekip ve emekle hazırlandığına dikkat çeken Başkan Kırmızıgül “Başta Kızılay yetkilileri olmak üzere, meydanı tahsis eden ve bizlere çalışmalarımızda destek olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya ve kadın kollarından, gençlik kollarına, dernek başkanlarımızdan, dernek üyelerimize kısacası tim SİNDEF ailesine ve Sinop kamuoyuna teşekkür ediyoruz..”  Diye konuştu.11-14 Aralık Sinop Günleri’ne de değinen SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, bu organizasyonla aynı zamanda 11-14 Ağustos tarihleri arasında Feshane’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Sinop Tanıtım Günleri’ne de dikkat çektiklerini belirterek tüm Sinopluları 11-14 Aralık tarihlerinde Feshane’ye beklediklerini sözlerine ekledi.

Proje ortaklarından Kızılay adına açıklama yapan Çapa Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Fatmanur Alptekin’de SİNDEF’e teşekkür ederek İstanbul’da büyük bir projeye imza atan Sinopluların kan verme konusundaki duyarlılığının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek Sinop Dernekleri Federasyonu’nun (SİNDEF) tüm sivil toplum örgütlerine örnek teşkil edecek bir çalışmaya imza attığının altını çizdi. SİNDEF’in kolay kolay kimsenin cesaret edemediği bir organizasyonun altına imza attığını belirten Kızılay yetkilisi Fatmanur ALPTEKİN,  ortaya konan sonucun büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Saat 10:00’da başlayan Kan Bağışı Kampanyası Saat 18:00’e kadar devam ederken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal kampanyaya katılarak destek verirken SİNDEF’in kan bağışı kampanyasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Kan veren vatandaşlarla bir süre sohbet eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’a Sinopluların yakın ilgi gösterdiği gözlendi.

Dernek başkanlarının ve SİNDEF komisyon başkanlarının tam kadro katıldığı organizasyonda 1020 ünite kan alınarak İstanbul rekoru kırıldı. Ulusal ve Yerel Basının da desteklediği Kan Kampanyası’nda Sinoplular İstanbul’da bir seferde 1020 ünite kan vererek en fazla kan verme rekorunu da eline geçirmiş oldu.



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 10:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER