Sinop riskli iller arasında

Sağlık Bakanlığı 'Türkiye enfeksiyon Risk Haritası' oluşturdu. Bu kapsamda Sinop çok yüksek riskli iller arasında 'kırmızı' renkte yer

Sinop riskli iller arasında

Türkiye genelinde iller 4 kategoriye ayrıldı, Sinop risk haritasında çok yüksek riskli olarak belirlendi.

Koronavirüs tedbirleri illerin risk durumuna göre değişecek. Haftasonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde kaldırılıyor, ancak Sinop gibi çok yüksek riskli illerde yasak bir müddet daha sürecek.

Ayrıca yine bu illerde kafe ve restoranlar, çay bahçeleri, halı sahalar kapalı kalmaya devam edecek. Ancak, Sinop'ta tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflar 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle eğitim-öğretime açılacak. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Sinop'ta Cumartesi hariç pazar günü olarak devam edecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.

Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak.

Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok riskli illerde ise sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

Restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir.

Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük riskli illerde sabah 9 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterecekler.

Kamunun çalışma saatleri tüm illerde normale dönecek.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı, yüksek ve çok riskli illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak.

Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER