Vazgeçmek İçin Kanser Olmayı Bekleme

Sigara Bırakma Polikliniği sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyor.

Vazgeçmek İçin Kanser Olmayı Bekleme

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; “Ketem merkezimiz de Sigara Bırakma polikliniğimiz hizmet vermektedir, sigarayı bırakmak isteyen tüm halkımız burada hekimlerimizin kontrolü altında sigarayı bırakıp sağlıklı bir hayat için önemli bir atmış olacaklardır.” dedi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan “Sigara içmekte olan halkımızı sigarayı bırakma kararı alarak bağımlılıkla mücadelede ilk adımı atmalarını tavsiye ediyor ve bu zorlu süreci birlikte yürüterek her türlü desteği alabilecekleri Sinop Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’de faaliyet gösteren sigara bıraktırma polikliniğine davet ediyorum.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan “Sigara alışkanlığından vatandaşlarımıza sigara bırakma kararı alarak bağımlılıkla mücadelede ilk adımı atmalarını tavsiye ediyor ve bu zorlu süreci birlikte yürüterek her türlü desteği alabilecekleri Sinop Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’de faaliyet gösteren sigara bıraktırma polikliniğine davet ediyorum.

KETEM biriminde haftada 1 gün poliklinik hizmetlerinin verilmekte olduğunu vurgulayan Dr. Mehmet Erşan bu poliklinikten randevu almak isteyen vatandaşların 171 çağrı merkezinden veya 0368 260 2824’ü tuşlayarak vatandaşlarımızın randevu alabileceklerini belirtti.

Tedavi Süreci Nasıl İlerliyor?

Tedavi sürecinde hastaların, sigara bağımlılığıyla ilişkili Karbonmonoksit düzeyleri ölçülmektedir. Günlük yaşamlarındaki sigara içme alışkanlıkları, ek hastalıkları ve kullanmakta olduğu ilaçlar göz önünde bulundurularak kontrol sıklıkları değişebilmekle birlikte genellikle ilk 3 ay boyunca ayda 1 kez, sigarayı bıraktıktan sonra ise 3 ayda 1 kez poliklinik kontrolleri yapılmaktadır.

Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak sağlanmakta olan “Vareniklin” isimli ilaç Ketem Biriminde hekim kontrolünde hastalarımıza uygulanmaktadır. Ayrıca ilaç tedavisine ek olarak nikotin bandı (nikotin replasman tedavisi), danışmanlık hizmetleri ve psikososyal destek sağlanmak suretiyle fiziksel ve psikolojik bağımlılıkla mücadele edilmektedir. Bu şekilde sigarayı bırakma sürecinde meydana gelen huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlenme, konsantrasyon güçlüğü gibi yoksunluk belirtileri azaltılmaktadır dedi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER