Sevgi Böyle Olmaz

  Seviyorsan Seviyorsundur, Aması olmaz bu işin. Üstelik bir cümlede 'AMA...' varsa bir önceki yargının hiç bir hükmü yoktur artık. Sevmek iki kelimeden ibaret olmamalıdır. Seviyorsan seviyorsundur. Sevdiğin uğruna en iyisini yapmaktır.

  Yaklaşık beş yıldır İlçemizin ve İlçemize bağlı kırkbir köyümüzün sorunlarını Gerze Gündem haber olarak haber yapıp gerekli makamlara taşıyarak halkımızın yaralarına derman olmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız esnasında köylerimizi alternatif turizme nasıl kazandırabiliriz anlayışı ile Foto Safari adı altında yürüyüşler yaparak tanıtmaya çalıştık. Bu çalışmalar esnasında şelale, mağara ve yamaç paraşütü yapılacak yerler keşfettik.

  Hep deriz ya bizim yazımız kısa deniz turizminin dışında alternatif turizme önem vermeliyiz, doğru bir düşünce ama bunu kim yapıyor? Evet ben bunun tam dört yıldır mücadelesini verdim ama sonuç ne oldu bakın: İlk olarak Foto Safari adı altında köylerimizi gezerken İlçemiz Sorkun Köyü’nde şelale bulduk. Belki ülkemizin diğer bölgelerindeki gibi büyük değil ama yöremize göre büyük ve bitki örtüsü ile her yaştaki insanın yürüyebileceği bir yürüyüş parkuruna sahip. Başka ilçelerimizde onlarca kilometre yürüyüş parkuru yapılırken İlimiz yetkilileri, siyasiler ve Ankara’dan kimler geldiyse üç dört kilometrelik yol için söz vermelerine rağmen orman müdürlüğünün imkanlarıyla iyileştirme çalışmaları yapılarak yol yapımı yarım kaldı. İlçemiz Kahramaneli köyünde mağara bulduk. Girebildiğimiz kadarıyla fotoğrafladık, köylüyle röportaj yaptık. Bölgede bir çok mağaranın olduğunu hatta bu mağaralarda çok eskiden 300 büyükbaş hayvan sakladıklarını söylediler. Gerze Gündem Haber olarak yine yetkililerle gerekli yazışmayı yaptık. Sonuç yine aynı; değişen bir şey olmadı. Bunların yanı sıra ülkemizde nadir rastlanan Dikmen – Gerze sınırlarındaki Yelkentepe, evet ender rastlanan bir tepe. Burada hava akımı farklı. Bu farkı ülkenin birçok yerinden gelen yamaç paraşütçüleri fark etti. Tanıdıkları paraşütçülerle haberleşerek hafta sonları burada uçtular. Siyasiler ne yaptı ne yapacak ki bölgeyi bile bilmiyorlar. Dikmen Kaymakamlığı imkanlarıyla yolda iyileştirme yapıldı ama yeterli değil. Başka yerlerde bu tür yerler için inanılmaz kaynaklar aktarılırken maalesef Yelkentepe’de hiçbir çalışma yok.

  İşte sevgi böyle olmaz dedim ya ilçemi, köylerimi seviyorum deyip de oy zamanı vatandaştan oy isteyip hedefe ulaştıktan sonra sevgi bitiyor. Tabii daha biz köylerimizin en büyük sorunu olan  gurup yollarını bile aşamazken alternatif turizme nasıl kaynak aktarabiliriz? Önceki makalemde yazdığım gibi asil görevlerimiz dışında ilçemizi hangi yönüyle kalkındırabileceğimizi masaya yatırmalıyız. Sen yaptın ben yaptım değil seviyorsak ilçemiz için hep beraber bir şeyler yapmalıyız. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Esen kalın.

YORUM EKLE
YORUMLAR
alperen
alperen - 10 yıl Önce

sayin yoğurtcu
gerzemizin sorunlarını ve çözüm önerilerinizi objektif olarak sunuyorsunuz. özellikle köylerle ilgili mücadeleniz takdire şayandır. umuyorumki köylerimizde bu yapmış olduğun mücadelede arkanda olacaktır.yolun açık olsun. sizin il genel meclisi adayı olmanız halinde köylerin sorunları çözülür.yolunuz ve bahtınız açık olsun. allah yar ve yardımcın olsun

Necmettin Çakır
Necmettin Çakır - 10 yıl Önce

calışmalarınızı yakından takip ediyor, yaptıklarını biliyor ve tebrik ediyorum. dediklerinize yanlış diyemeyiz. göstermiş olduğunuz duyarlılığa teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

SALİM ÖZDEMİR
SALİM ÖZDEMİR - 10 yıl Önce

mustafa bey ülkemizin geçirdiği şu karanlık günlerde.genelde olsun yerelde olsun siz gazeteci,yazar,düşünürlere çok iş düşüyor. ülkemiz şu anda tarafsız ve objektif görüşlerini beyan edebilen basın mensuplarına muhtaç. sizde yerelde üzerinize düşen görevi yerine getirmiş ve sorunlara yol gösterebilecek bir yazı kaleme almışsınız .sizi tebrik eder ve başarılarınızın devamını dilerim...

Harun ELLÇİ
Harun ELLÇİ - 10 yıl Önce

zamanında dranazdan gürzüvete araçla gi̇tti̇ği̇mi̇zi̇ söyleşmi̇şti̇k si̇ze :)

serbestli
serbestli - 10 yıl Önce

tebrikler sn.yoğurtçu..az kaldı daha yukarılarda daha keşfedilmemiş ne yerler var..

yaşar aşıcı
yaşar aşıcı - 9 yıl Önce

arkadaşım memleketimiz için yaptıklarınızdan dolayı tebrik ediyorum.başarılarının devamını yılmadan usanmadan devam etmenizi bekliyoruz..