SİNOP’TA EŞZAMANLI İŞSİZLİK ve İŞÇİSİZLİK

  Sinop’ta yıllardır konuşulan, tartışılan konuların başında gelir İşsizlik… Her platformda bir türlü çözülemeyen baş sorun olarak karşımıza çıkmıştır. Acaba Sinop’ta gerçekten iddia edildiği gibi işsizlik varmıdır ?

İlginç bir şekilde çalışan kesim işsizlikten dem vururken  Sinop’ta yeni yatırım yapan veya kapasite arttıran işverenler de iş başvurularında yeterli ilgiyi görmemekte ve İşçisizlikten yakınmaktadır.

Sinop eşzamanlı İşsizlik ve İşçisizlik problemiyle karşı karşıyadır.  Bu durum ulaşım altyapısında eksiklerini büyük ölçüde tamamlamış Sinop’a yeni yatırımcı gelmesinin önündeki en büyük engel haline gelmiştir.  Kalkınmada 5.Derecede Öncelikli Yöre teşviklerine, Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapanlara 6.Bölge Teşviklerinden faydalanma imkanına, hatta yatırımcıya bedelsiz arsa tahsis edilmesine rağmen Sinop’a büyük yatırımcı gelmemesinin en büyük sebebi İşçisizliktir.

Yoğun rekabet ortamında Yatırımcı artık işgücüne “Kafa Sayısı” olarak bakmamaktadır, verimli çalışacak eğitimli, becerikli ve nitelikli işgücü arzı görece olarak daha bol olan yerlere yatırım yapmaktadır.

İşsizlik ve İşçisizliğin aynı anda yaşanmasının sebeplerinden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz

·         Doğum oranlarının azalması ve sürekli göç verme sebebiyle nüfusun yaşlanmaya başlaması

·         Son birkaç yıl üstüste yaşanan hızlı ve sürekli büyümenin istihdam olanaklarını arttırması

·         Devletin artan sosyal yardımlarıyla birçok temel ihtiyacın çalışmaksızın karşılanır hale gelmesi

·         Herkesin üniversitede okumak istemesi ve uzun eğitim süresince işgücüne katkıları olmaması, üniversite mezunu gençlerin her işte çalışmak istememesi, masabaşı işlerde çalışmak istemeleri

·         Genel olarak ülkemizde ve özelde Sinop’ta Eğitim – İstihdam ilişkisinin kurulamamış olması sebebiyle mezun olanların şirketlerin aradığı özellik ve niteliklere sahip olmaması

Sorunun kesin çözümü uzun vadelidir ve ülkenin genel eğitim politikasında yapılacak değişikliklere bağlıdır. Genel üniversite eğitimi yerine sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman ve teknik eleman eğitimini özendiren ve hatta zorlayan bir yapının oluşturulması şarttır.

Kısa vadeli çözüm ise mesleki ve teknik kurslar açılmasından geçmektedir. Sanayici-Kamu ve Üniversite işbirliği ile ihtiyaç duyulan alanlar saha çalışması yapılarak yerel  bazda tespit edilmeli ve doğru alanlarda kurslar açılması sağlanmalıdır.  Devletin de işverene ilave yük getirmeden bu tür kurslara katılanlar çalışmaya başladığında sigorta işçi payının ve gelir vergisinin azaltılması gibi çalışanın alacağı net ücreti arttırıcı düzenlemeler yapması gerekmektedir.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail ersoy
ismail ersoy - 8 yıl Önce

sayın dumanlı,işsizli konusu sinop için önemlidir ama en mutlu insanların yaşadığı şehir içinde önemlidir.sinop ve ilçeleri durmadan göç verir.köyler arazi olarak dar ve geçindirmez bir de üstelik bilgisizlikte varsa felakettir.her devirde sinoplu işyerine sanayiye hiç sevecen yanaşmamış daimi ve siyasi mutlu azınlık olarak engellemiştir.ve davetkarda olmamıştır.şu ortamda sinoplu parasal olarak ne yapabilir;çevresine baksa ,dünyayı incelese ticaretide imalatıda yavaş yavaş öğrenecektir.daimi büyük düşünüp tam birlik içinde olunması gerekir.iş yapılacaksa tam bilinçli yapılmalı sorumlulukta taşımalıdır.insan bir de şöyle düşünüyor mutsuz edecek ler sinop u terketsin o mutlu mutlu azınlıklar mutlu olmaya devam etsinler saygılarımla