Sinop’ta Nükleer Santral İstemiyoruz

Bu gün Sinop’ta Aklimanda otelcilik uygulama okulunda nükleere santral bilgilendirme toplantısı yapılıyor toplantıyı yapanlarında inanmadığı fakat küçük çıkarlar için savunulan organizasyon .Savunurken de teknoloji işletme hizmeti satın alınacağını söyleyeceklerdir.

Nükleer santral işletmesinde de teknik hizmet satın almak ikna edici olamaz. Askerinin yemek hizmetlerini satın alırken askerini zehirleyen onu bile beceremeyen ülkeyiz. Avrupa’da kenarına nükleer santral yapılmış nehirlere baktığınızda sadece yosun ve sülükten başka canlı olmadığını görürsünüz nükleer konusunda sonucu düşünmek bile ürkütücü oluyor.

Nükleer enerji konusunda üniversitelerimiz Sinop üniversitesinde dahil Afrika düzeyindedir . hataları 100 yılda telafi edilmeyen bir teknoloji nükleere enerji Toplam enerji ihtiyacımızın yüzde iki si bile değildir nükleer enerji alternatifi Çevre felaketlerine acık balık neslini bitirecek bir teknolojidir. Avrupa Amerika’da hala tartışılmaktadır Türkiye gibi cağın gerisinde kalmış üniversite yapılanması ile bu tehdit içeren teknolojiye dürüst vatan evlatları hakim olamayacaktır. Nükleer teknoloji akılın kabul etmediği yaşam riskidir. Önce Sinop sonra tüm Karadenizli balık yemeği unutacaktır. Kazalarda ve ilde yaşayan tüm halkın mal varlığı yüzde elli düşerek fakirleşecektir yatırım Sinop’a gelmeyecektir mal varlığınız değersizleşecektir. Sinop mutlu inanların yaşadığı sakin bir şehir olmayacaktır .terkedilmiş zavallı biçarelerin yaşadığı kobay insanlara terkedilmiş il olacaktır . Değerli hemşerilerim Sinop’a Sinoplu’ya hep hassas oldum sizi kandıracak hiç bir söz ve davranışta bulunmadım. bu yaşıma kadar. yakinen tanıyanlar beni ve karakterimi bilirler nükleere santrale karşı çıkmak insan olmak tır insanlık borcudur ben ANAP ta MHP de sizlerin huzuruna çıkmış Sinop evladıyım beni ANAP’ta - MHP de parti farkı gözetmeksizin bağrınıza bastınız onurlandırdınız Sinop’a ve insanlarına karşı yüksek vefa duyguları ile doluyum. Gün kendi adıma susma günüm değildir ülkenin 40 yıllık eğitimcisi profesörü olarak her türlü bireysel çıkarı ret ediyorum sizlere bu sayfadan dosdoğru olanı yazıyorum çevre bilinci sadece sol seçmenin ve partilerin sorumluluğunda değildir sağın her kesimi nükleer santrale hayır demesi gerekiyor çünkü bu duruş vatan severliktir. Gerçek Müslümanlıktır müminliktir . Bu gün Sinop’ta yapılacak bilgilendirme toplantısında benim ve bana inanan hemşerilerimin tavrı cennet parçası Sinop’ta nükleer yapımına hayır olacaktır. Mücadele için safımızı seçiyoruz Allah doğrunun yardımcısıdır bu mücadelede yar ve yardımcımız olsun kömür tozu ile öldürülmekten kurtulduk bu beladan da kurtulacağız küçük hesapların küçük insanları bu safta olmayacaktır onurlu ülke sevdası ile saf tutanlarla selam olsun

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Nuri Karasoy
Mustafa Nuri Karasoy - 6 yıl Önce

sayın hocam çok haklısınız evet bizim ülkemizde vurdum duymazlığın yönetimlere bu kadar istila ettiği bir ülkede evet bu çok büyük bir rizk bir kumar.
biliyoruz ki devlette yönetse siyasi görüş uyuşmasa sağcı solcu fark etmez kendisinden olmayanı çok iyi bir personel olsada görevden alır. dolayısı ile sinop un çernobil olması kimseyi ilgilendirmez. ama böylede sadece solcu ve sağcı küçük bir zümrenin at koşturduğu diğerlerin ise memleketinden uzakta memleket hasreti ile ömür tükettiği bir sinop. yanı insanımız öldükten sonra memleketine doyuyor ancak. bir çözüm genel olarak geliştirme zamanı gelmedimi. bu millet hayvan kokusunu unutursa köye nasıl dönecek bu kardeşlerimizi kapitalizim in hain çarkları arasında modern kölelikten nasıl kurtaracağız.çobandan muktara bütün yöneticiler halk bir pilatform oluşturup ben den uzak biz olarak bir çalışma yapamazmıyık.

Necmettin Çakır
Necmettin Çakır - 5 yıl Önce

çok doğru tespitler ve severek okudum emeğinize sağlık.