Sinop’ta Yatırım Yapana Teşvik

 


Sinop’ta Yatırım Yapana Teşvik

 

15.06.2012 tarih ve 28324 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “6322 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”la yatırımın teşvik edilmesi amacıyla yeni düzenlemeler yapılmıştır. Kamuoyunda yeni teşvik paketi olarak bilinen düzenlemeye göre Sinop (İlçelerde dahil) 5. Bölgede yer almaktadır.

 

Sinop’ta, Entegre damızlık hayvancılık yatırımları dahil olmak üzere entegre hayvancılık yatırımları, Su ürünleri yetiştiriciliği, Giyim eşyası imalatı gibi, 50 farklı yatırım konularından biri için en az 500 Bin TL tutarında yatırım yapanlara; Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, Vergi indirimi, Sigorta primi işveren hissesi desteği, Yatırım yeri tahsisi, Faiz desteği verilecek.

 

Teşvikten  tüzel kişiler(A.Ş.,Ltd.) ve gerçek kişiler( şahıs işletmeleri) yararlanabilecek.

 

Teşvik edilecek yatırımlarla ilgili detaylı bilgi, Kalkınma Ajansları, Sanayi Odaları ve Ekonomi Bakanlığından alınabilecek.

 

Teşvik unsurlarından yararlanmak isteyen girişimci öncelikle teşvik belgesi alacak,

 

Sinop’ta yatırım yapacak girişimcilere devlet tarafından sağlanacak destekler:

 

Gümrük vergisi muafiyeti

Yatırım teşvik belgesinde yazılı makine ve teçhizatın ithal edilmesi durumunda gümrük vergisi ödenmeyecek.

 

KDV istisnası

Yatırım teşvik belgesinde yazılı makine ve teçhizatın gerek ithal edilmesi gerekse yurt içinden temin edilmesi durumunda KDV ödenmeyecek.

 

Vergi indirimi

Gelir ve Kurumlar vergisi indirimli olarak uygulanacak.

 

Sigorta primi işveren hissesi desteği

Sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı Bakanlık bütçesinden karşılanacak.

 

Destek süreleri:31/12/2013 tarihine kadar (bu tarih dahil) başlanılan yatırımlar için 7 yıl,1/1/2014 tarihinden itibaren başlanılan yatırımlar 6 yıldır

 

Yatırım yeri tahsisi

Sinop’ta yapılacak yatırımlar için, 4706 sayılı Kanunun ek 3 üncü maddesi çerçevesinde Maliye Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslara göre yatırım yeri tahsis edilecek.

 

Faiz desteği

Bankalardan kullanılacak, en az bir yıl vadeli yatırım kredileri için ödenecek olan faizin, 5 puanı devlet tarafından karşılanacak.

 

 

YORUM EKLE