Aday Adaylığını Açıkladı

CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan Sinop Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Aday Adaylığını Açıkladı

Barış Ayhan:

Saygıdeğer Sinop’lular.

Sevgili yol arkadaşlarım.

Davetimize nezaket göstererek katıldığınız için sonsuz teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bugün burada 2 dönemdir büyük bir gurur ve özveri ile yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı görevimden 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel yönetimler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere istifa ediyorum.

Sade bir üyesi olmanım ve kalbimin üzerinde altıoklu rozetini taşımanın bile büyük bir gurur kaynağı olduğu Cumhuriyet Halk Partisinde beni iki defa İl Başkanı ve bir dönem Belediye Meclis Üyesi olma şerefi ile tanıştıran tüm örgüt üyelerime ve Sinop halkına sonsuz teşekkür ederim.

2003 yılından bugüne kadar; gerek partiiçi görevlerimde gerekse yerel yönetimlerdeki görevim esnasında beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan, bugün bu salonu dolduran, fiziken yanımızda olamasalar da kalplerinin şuan bizimle beraber attığına inandığım; partimizin her bir üyesine, değerli hemşehrilerime, bu zorlu süreçte benden desteğini hiç esirgemeyen aileme sonsuz teşekkürler ederim.

21.yüzyılın en yaşanılabilir kentlerinden biri olmak ancak sosyal demokrat yeni nesil belediyecilik anlayışı ile sağlanabilir.

Yönetim; hiyerarşik değil, katılımcı ve eşitlikçi bir düzlemde inşa edilmelidir. Halka en yakın hizmet birimi olan yerel yönetimler; ancak halkın katılımı, denetimi ve paydaşlığı ile sağlıklı bir şekilde yönetilebilir.

  • Birlikte üretip birlikte paylaşmak
  • Eleştirmek yerine çözüm üretmek
  • Toplum yararı odaklı projeler üretmek
  • Katılımcı yönetim anlayışını egemen kılmak
  • Herkesin kendisini çözümün bir parçası olarak hissetmesini sağlamak
  • Kentlinin kentine sahip çıkmasını sağlamak
  • Yerel hizmetlerin en yüksek halk katılımı ve en saydam yöntemlerle halka ulaştırılmasını sağlamak önceliğimiz olacaktır.

Yeni nesil belediyecilik anlayışı;

Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve Belediye çalışanlarından ayrı olarak yönetime, muhtarların, sivil toplum örgütlerinin, kent konseyinin ve üniversitenin etkin bir şekilde katıldığı yeni bir yönetim anlayışının hayata geçirilmesi ile mümkündür.

Kentin sorunları; bizzat sorunun muhatapları ile çözülmelidir. Ben nasıl istiyorsam öyle olacak diyerek kalıcı bir çözüme ulaşmak mümkün değildir.

Her Sinop’lunun gerektiğinde ortak olabileceği, fikrini ve çözüm önerisini sunabileceği bir yönetim zemini inşa edilmelidir.

Hiçbir Sinop’lunun dışlanmadığı ve bütün kararların ortaklaşa alındığı, ortak akıl ve bilimsel ölçütlerin kullanıldığı bir yönetim anlayışı 21. Yüzyılda kentimizi hak ettiği yere taşıyacaktır.

Sinop’lular kentlerinin vizyonunu; eğitim, kültür ve turizm kenti olma yönünde belirlemişlerdir. Bu vizyona bağlı kalarak geliştirilecek projelerle kente kimlik kazandırmak, tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartmak, turizmi çeşitlendirmek, kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu vizyonu desteklemek, bu vizyon ile örtüşmeyen; çevreye ve insanımıza zararlı projeleri bertaraf etmek önceliğimiz olacaktır.

Değerli basın mensupları;

Bugün ki basın toplantımızın içeriği aday adaylığımızı ve bu sebeple İl başkanlığından istifa ettiğimiz kamuoyu ile paylaşmak amaçlıydı ancak genel hatları ile nasıl bir belediyecilik anlayışına sahip olduğumuzu da ifade etmeye çalıştık. Önümüzde ki günlerde Sinop’a dair projelerimizi paylaşacağımız ve görseller ile de destekleyeceğimiz bir basın açıklaması daha yapacağız.

Şimdilik katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım. 03.10.2018

Barış AYHAN

CHP Sinop Belediye Başkanı Aday Adayı

Barış Ayhan’ın Özgeçmişi:

1974 yılında dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu. Askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı. 2002 yılına kadar İstanbul’da pazarlama ve finans sektöründe ticari faaliyetlerini sürdüren Barış Ayhan, 2002 yılında Sinop’ta İnşaat sektöründe faaliyet sürdüren Eksen Yapı Market Firmasını kurdu.2003 yılında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi il kongresinde yönetim kurulu üyesi seçildi. İl Saymanlığı görevinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde Sinop Belediyesi Meclis üyesi seçildi. 2015 yılında gerçekleşen 36. Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına ve Kurultay Delegeliğine seçildi.2018 yılında gerçekleşen 37.Olağan İl Kongresinde ikinci kez İl başkanı ve Kurultay delegesi seçildi. Bir dönem Sinop Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği de yapan Barış Ayhan, İlimizde bulunan birçok demokratik kitle örgütü, sivil toplum kuruluşu ve spor kulübünün üyesidir.

Öğretmen Hanife Ayhan ile evli ve iki kız çocuk babası olan Barış Ayhan İngilizce bilmektedir.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER