Aday Mı Olacak?

Gümrük Müşaviri Bülent Eryılmaz Belediye Başkanlığı seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday mı olacak?

Aday Mı Olacak?

Gümrük işlerinin birçok kademelerinde uzun yıllar görev yapan Bülent Eryılmaz tatillerini farklı turizm alanlarında değil her yıl doğduğu büyüdüğü Gerze’de geçirmekte olup bu yıl da tatil yapmak için Gerze’ye gelen Eryılmaz ile Gerze Gündem Haber olarak röportaj gerçekleştirdik.

Önce Bülent Eryımaz’ı tanıyalım:

İlk ve orta eğitimini Sinop/Gerze’de tamamladıktan sonra 1976-1979 yılları arasında Kabataş Erkek Lisesinde eğitimini bitiren Bülent Eryılmaz 1981-1983 yılları arasında Gerze Kütüphanesinde Memuru olarak iki yıl görev yaptı. Eryılmaz 1983 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1987 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl açılan giriş sınavını kazanarak Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gümrük Müfettiş Yardımcılığı görevine başladı. 1991 yılında yapılan yeterlilik sınavını kazanarak Gümrük Müfettişliğine atandıktan sonra 07.10.1997 tarihinden 01.11.2002 tarihine kadar; 1998-1999 yılları arasında Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünde Başmüdürlük görevi olmak üzere; sırasıyla İstanbul, İzmit ve İzmir Gümrük Başmüdürlüklerinde Başmüdür Yardımcısı olarak idari görevlerde de bulundu.  01.11.2002 günlü 2002/3372 sayılı kararname ile de, yeniden Gümrük Başmüfettişliğine atanarak Gümrük Teftiş Kurulu’na geri döndü. Bu arada birçok değişik dış ticaret-gümrük ihtilafı ve sorunuyla ilgili, inceleme ve soruşturmalarda bulunmasının ardından Özel sektör firmalarının Yetkilendirilmiş Yükümlü Sistemi belgelenmesinde saha denetimi, sonradan kontrol denetimleri gibi görevlerde bulundu. Çeşitli dergi ve gazetelerde mesleki değerlendirmeler içeren makaleler de kaleme aldı. Çeşitli kuruluşların dış ticaret eğitimlerinden eğitici olarak çalıştı.

2016 yılında kendi isteğiyle emekli olduktan sora sırasıyla 3 yıl Ünsped Gümrük Müşavirlik Hizmetler AŞ’ de Yönetim Kurulu Başkan Yrd; Genel Müdür Yrd; İcra Kurulu Üyeliği; son 1 yıldır da Solmaz Gümrük Müşavirliği AŞ’ de İcra Kurulu Üyeliği; Anonim Şirket Denetçiliği; Denetim ve Danışmanlık Hizmetleri Direktörlüğü; görevlerinde bulundu.

Emekli olduğu tarihten beri de; Mevzuat ve İş Süreçleri Danışmanlığı, Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi Alımı, Yıllık Faaliyet Raporu Danışmanlığı, Gümrük Müfettişlerince yapılan Sonradan Kontrollere hazırlık ve Dış Ticaret Departmanı Denetimleri gibi alanlar başta olmak üzere Denetçi, Gümrük Müşaviri ve Yönetici olarak çalışmakta olan Eryılmaz aynı zamanda Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Lisanslarına da sahip ve bir çocuk babası.

Röportajımızın devamında Eryılmaz; “uzun yıllar boyunca görev alanımdaki bu süreçte edindiğim bilgi, görgü ve deneyimleri ilçeme aktarmak için yola çıktım.” Dedi. Devamında “ilçemizdeki seçmen tercihlerini yansıtan oyları çantada keklik gibi gören anlayışla hizmet etmek, halkın bir kez oy verip süreçlerden koptuğu yönetim anlayışı ile değil; bilakis halkın belediye hizmetlerinde hem karar alma, hem uygulama ve hem de sonuçlarından memnuniyetleri aşamalarında görüşlerine değer verildiği, katılımcı demokrasi yöntemiyle süreçlere dahil olduğu bir yönetim anlayışını, benimsediğini ifade etti. Önemli projelerde mutlaka halka başvurarak, ilçemiz için gerekli hizmetlerin üretilmesi onayının halk tarafından verilmesinin önemli olduğunu; böylece hizmet alan ile hizmet sağlayan arasında uyumlu bir iletişimin sağlanacağını düşündüğünü “ ifade etti.  Önümüzde ki günlerde baba evine tamamen yerleşerek, seçim sürecine kadar, halkın her kesimiyle konuşarak/sohbet ederek sorunlarını dinleyip, tam donanımlı bir şekilde projelerle yoluna devam edeceğini söyledi. Devamında, Gerze’mizin artık barışmaya/uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu, üretilen hizmetlerin her aşamasından haberdar olup, onayının alınmasına ihtiyaç duyulduğunu, aksi halde mutlaka hizmetten hoşnutsuz bir grubun oluşmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

 Bu vesileyle Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam alemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir.

Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız.

Bizlere düşen görev; zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; Milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği; sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün Gerze’ li hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

” Dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 11:35

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
kenan
kenan - 4 yıl Önce

bülent bey hangi parti olduğunu belirtmemişsiniz ama hangi prti olursa olsun sizi belediye başkanı olarak görmek isteriz. o koltuğa deneyimli kişilerin oturması demek daha fazla hizmet demektir. şimdiden başarılar gönlümüz sizinle.

Gülizar
Gülizar - 4 yıl Önce

şimdiden başarılar dilerim. bu görevi layıkı ile yapacağınıza hiç şüphem yok.

Nahide
Nahide - 4 yıl Önce

kariyerinden önce, ilk meslek hayatına 11 yaşında babasıyla birlikte köftecilik yaparak başladı. daha sonra gene küçük yaşlarında çay bahçelerinde garsonluk yaptı. kabataş lisesi yatılı bölümünü kazanarak yaz tatillerinde yine garsonluğa devam etti, batmazlarda balıkçılık yaparak okul harçlığını kazandı. lise 1. sınıfta babasını kaybeden bülent eryılmaz, tekelde işçi olarak çalışan annenin tek çocuğudur. çok erken yaşlarda hayatın ona dayattığı zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. köftecilik, garsonluk, balıkçılık ve sonra gerze gurup ezgi orkestrasında bateri ve gitar çalmıştır. lise bittikten sonra, sınavı kazanarak gerze'nin ilk kütüphane memurudur. 2 yıllık çalışma hayatından sonra i̇stanbul iktisat fakültesinde okudu. sonra gümrük baş müfettişli ve devam eden kariyeri. entellektüel yapısının yanı sıra, iyi bir sanat sever olan bülent eryılmaz kalisik gitar ve ney eğitimi almıştır.on parmağında on marifet olan bülent eryılmaz, gerze için bir şanstır. hayırlı olsun hepimize..

Gerzeli
Gerzeli @Nahide - 4 yıl Önce

kendisi yazsa bu kadar detaya giremezdi sanırım. teşekkürler :)

TAM ZAMANI...,,,
TAM ZAMANI...,,, - 4 yıl Önce

Bülent Eryılmaz ın CHP den Belediye Başkan adaylığı hem parti için , hem de Gerze için çok olumludur.Sonuna kadar destekliyoruz.Şeffaf, temiz ,dürüst bir belediye başkanlığı için..,,

Dürüstlük Önemli
Dürüstlük Önemli - 4 yıl Önce

Bülent Eryılmazın adaylığı CHP ve Gerze ye hayırlı olsun.Şeffaf, halkçı, katılımcı, demokrat, adil ve dürüst belediye başkanlığı için destekliyoruz.

Polat demirci
Polat demirci - 4 yıl Önce

Kendisi için söylenebilecek fazla bir şey yok kariyeri ortada ve gerze de ki işsiz gençler için göstermiş olduğu çabayı en yakından bilen bir kişi olarak sadece şunu söyleyebilirim ki tek aşkı olan bu ilçe için yapamayacağı hiçbir şey yok hayırlı uğurlu olur inşAllah bahtı açık olsun.

Bekir demirci
Bekir demirci - 4 yıl Önce

Çağdaş bir Gerzeyi kurmak,katılımcı bir belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesi ile ancak mümkün olabilir.Bu özlem sayın Eryılmazın deneyimi,bilgi birikimi ve donanımı ile daha da çabük sonlanacaktır.Başarılar diliyorum.

Gerzeli
Gerzeli - 4 yıl Önce

böyle durumlarda herzaman pofpofular vardır. yazıktır günahtır. daha 3,5 sene var. adama yalandan maddi ve manevi müsrüflik yaptırtacaksınız. gerzede yaşamayan biri ne kadar donanımlı olursa olsun seçimlerde sönüyor. bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. yazıktır yani yapmayın.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

Bülent Eryılmaz, atılan zarflara mektup yazarken ya da siyasi jargonlar zayıf bulununca, mangalda kül bırakmıyordun. Jargonun dozunu az biraz yükselttik diye hemen toz oldun falan filan. Görüntü var, ses yok! gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Bülent Eryılmaz, “aramızda” derken? Sahi, “Siz” kimsiniz? Hangi oluşumu temsilen, hangi sıfatla, ne zaman, kim tarafından, nereye aday gösterildiniz? “....Vazgeçmez. Yani bu işi hep birlikte ya yapacağız, ya yapacağız.” derken de vazgeçmeyeceğiniz şey nedir, yapacağız denilen şey nedir? Suya yazı yazar gibi garip bir durum var ortada. gka

Bülent Eryılmaz
Bülent Eryılmaz - 4 yıl Önce

Göbeğini kaşıyan adam rumuzlu hemşerim; zoka, zor siyaset, mektup, adres falan filan. Bunlar bildiğimiz sıradan siyasi terimler. Zayıf siyasi jargonlar. Pek işe de yaradığı meçhul. Yarasa, epey uzun bir zamandır alamadığın belediyecilik hizmetinden şikayet etmezdin. Eğer memnunsan, Gerze Belediyesi çekirdek çitletme yönetmeliği yayınlanmış ve ilçemizin en önemli beledi meselesi olan çitlenmiş çekirdek sorunu son bulmuş olmalı. Siyaset, parlak kariyerlilerce de ilgilenilirse, güzel şeyler yaratılabilir. Tabi sizin ve Gerzelilerin de katkılarıyla, hep birlikte. Ama siz sanki bilindik, kolay, parlak kariyer gerektirmeyen kadarına razısınız gibi . Ama sevgili Gerzeli hemşerilerimin böyle düşündüğünü sanmam. Onlar daha yüksek kalite hizmete layık. Neyse mektubu uzatmayayım. Anlamışsındır herhalde, parlak kariyer; ısrarla, inatla, kararlılıkla gerçekleşebilen birşeydir. Vazgeçmez. Yani bu işi hep birlikte ya yapacağız, ya yapacağız. Sizi de aramızda görmek isteriz Saygılarımla.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Bülent Eryılmaz, Gerzeli rumuzlu sana bir zarf attı hemen de mektubu yazıp adrese postaladın. Zokayı çabuk yuttun be dostum. Siyaset, parlak kariyerinde yaptığın diğer şeylere pek benzemez. Bunları dert et kendine, zaman çabuk geçer. gka

Bülent Eryılmaz
Bülent Eryılmaz @Gerzeli - 4 yıl Önce

değerli hemşehrim; benim için endişelenmene teşekkür ederim. ama görüşlerinin birine bir itirazım var. diyorsun ki, "ne kadar donanımlı olursa olsun seçimlerde sönüyor." ben yakın zamanda böyle bir örnek gözlemlemedim. hem çok donanımlı ve hem de sönmüş. aydınlatırsan sevinirim. sanırım o örneğe sen de oy vermedin. kaybeden aday, eğer gerçekten donanımlı idiyse, gerzeye haksızlık etmişsin. çünkü donanımsız adayın vereceği hizmet; çöp toplamak, sokakları temiz tutmak, çekirdek kabuklarından ve izmaritlerden dert yanmak gibi, gerzeye aşama kaydettiremeyecek, gerçek sorunlarının (işsizlik; ilçeye kaynak girişi; çarpık kentleşme; gelecekte de yaşanır bir yer olması muhtemel bir ilçe yaratma; sosyal farklılıkların yarattığı olumsuzlukları gideren sosyal belediye gibi) es geçildiği, kolay, basit şeyler olacaktır. ha bir de gerzede yaşamamak vurgun var. son 5 başkanın seçimden önce nerede yaşıyor olduğunu göz ardı etmişsin. bunlar başkan/başkandı.daha 3,5 yıl var.dert etmeyin bu kolay aşılır


banner381
SIRADAKİ HABER