AK PARTİ Kongresi Yeni Türkiye’nin İnşasının Adımıdır

AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş AK Parti Olağanüstü Kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti kongresinde yaşanan değişimin tam bir olgunluk, dava şuuru ve kardeşlik içinde gerçekleştiğini söyleyen Maviş Kongreyi Yeni Türkiye’nin inşası için güçlü bir adım olacak yorumladı. Maviş “Yeni Türkiye’nin inşasının liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliği, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde daha da kararlı bir şekilde sürdürüleceğini” söyledi.

AK PARTİ Kongresi Yeni Türkiye’nin İnşasının Adımıdır

Maviş’in açıklamaları şöyle:

27 Ağustos 2014 günü Ankara Arena spor salonunda Türkiye, tarihi günlerinden birini yaşadı. AK Parti 1. Olağanüstü kongresi büyük bir coşku ve heyecan içinde tamamlandı. 13,5 yıldır Genel Başkanlığımızı ve 12 yıldır da Başbakanlığımızı sürdüren “Milletin Adamı” liderimiz 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevini Dışişleri Bakanımız, Konya milletvekilimiz, değerli hocamız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na bıraktı. Şüphesiz bu değişim AK Partinin taşıdığı büyük ahlaki değerlerin göstergesidir. Küçücük bir muhtarlık seçiminde bile büyük kavgaların yaşandığı ülkemizde, başka partilerin ayak oyunları, hileler, çelme takmalara sahne olan kongrelerini gördüğümüz ülkemizde, AK Parti kadroları taşıdığı ahlaki olgunlukla tam bir örnek kongre gerçekleştirmişlerdir. Vefanın, kardeşliğin, istişare kültürünün “ben ne olacağım” sorusunun değil “bu ülkeye ne verebilirim?” sorusunun sorulduğu örnek bir süreç yaşandı.

11. Cumhurbaşkanımızla 12. Cumhurbaşkanımız arasında yaşanan devir teslimde tam bir kardeşlik örneği olmuştur. Bütün bunlar her durumdan bir kriz üreten yönetilemeyen eski Türkiye’nin geride kaldığını göstermektedir. Şimdi artık hep birlikte Yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Ahmet Davutoğlu, teori ile pratiği birleştirmiş, medeniyet perspektifine sahip, Türkiye’nin yeniden inşasında büyük hizmetler sunmuş bir şahsiyettir. Siyasetten önce de kurduğu sivil eğitim kurumlarıyla binlerce gencin İslami hassasiyetlere uygun olarak yetişmesinde katkısı olmuş bir dava adamıdır. Bu ülkeye inancımıza, coğrafyamıza, medeniyetimize, medeniyetimizin kadim değerlerine, dünyanın bütün mazlumlarına karşı derdi, tasası ve kaygısı olan bir dava adamıdır.

AK Parti, kurulduğu günden beri birçok alanda mücadele vermiş ve Türkiye’nin normalleşmesini tesis etmiştir. 12 yıllık kutlu yürüyüşte, bütün zorluklara karşı göğüs gerilirken yeni Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun dış politikada ortaya koyduğu katkılarla, sınırları aşan kardeşlik olgusu yeşermiştir. Ahmet Davutoğlu Bey’in dış politika hamleleriyle, eski Türkiye geride kalmış, sınırları aşan Güçlü Türkiye ortaya çıkmıştır. Bütün mazlum coğrafyalarla kucaklaşılmış, her ne şart altında olunursa olunsun zalime karşı mazlumdan yana olunmuştur.

Geldiğimiz nokta itibariyle; Türkiye normalleşmiş, Her türlü vesayete karşı halktan yana tavır konulmuş, özgürlükler genişletilmiş, ekonomik istikrar tesis edilmiş ve en önemlisi de Türkiye demokratikleşmiştir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in liderliğinde başlatılan Yeni Türkiye’nin inşası, Ahmet Davutoğlu Bey’in Başbakanlığında da hiç şüphesiz devam edecektir. Yeni ve güçlü Türkiye, hepimiz için hayırlı olsun.

Şimdi birlikte yeni genel başkanımızın başkanlığı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliğinde yeni Türkiye’yi inşa etme zamanıdır.

Bu vesileyle 1. Olağanüstü kongremizde delegelerin tamamının oyunu alarak genel başkanlığa seçilen başbakanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu tebrik eder, üstün başarılar dilerim. Ülkemize, milletimize ve dünyanın bütün mazlumlarına hayırlı olsun.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 15:03
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER