Altay Cevap İstedi

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), uygulamaları hakkında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan cevap istedi.

Altay Cevap İstedi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

            Engin ALTAY

            İstanbul Milletvekili

            CHP Grup Başkanvekili

 

                17 Eylül 2012 tarihinde uygulamaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi ( HGS), uygulamanın başladığı günden bu yana sürekli olarak sorunlar oluşturmaktadır. Sürücüler kullanmadığı yollarda, bir kez geçtiği ama sayısızca aynı gün içerisinde geçiş yaptığı gibi değerlendirilebilmekte, kart bakiyelerinin yeterli olmasına rağmen bakiye yetersiz işlemi düzenlenmekte, PTT tarafından geç tebligat yapılmakta ve bunun gibi çeşitli uygulama sorunları sonucunda HGS kullanıcılarına aşırı derecede faizle birlikte cezalar gelmektedir. Örneğin 2013 yılına ait 85 000, 2014 yılına ait 52 000 ve bu yıla ait 45 000 TL gibi faizle birlikte ceza ihbarnamesi gelen şoför esnafımız vardır. Ayrıca haksız olan cezasını ödeyip elinde makbuzu olan vatandaşlarımıza bile tekrar ödeme cezası geldiği görülebilmektedir.

1.      HGS nedeniyle kaç abonenize cezai işlem yaptınız? Yapılan cezai işlemler sistemin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yıllar itibariyle ne kadardır ve kaç vatandaşımıza uygulanmıştır?

2.      PTT ile HGS işlem birimi arasında bir teknik alt yapı sorunu var mıdır? Bu kadar tirajı komik hataların nedeni alt yapı sorunu mudur? Yoksa bilinçli olarak yapılan işlemler midir?

3.      Kart bakiyesi dolu olan ama sistemde yetersiz görünen, ödeme yaptığı halde borcu var görünen, ücretsiz olan yollarda bile HGS cezasına maruz kalan şoför esnafımızı bunaltan hatalar nedeniyle bir düzenleme yapacak mısınız?

4.      HGS’nin teknik alt yapısını hangi firma ne şekilde yapmıştır? Teknik yeterlilikleri var mıdır? Ne kadara mal olmuştur?

5.      HGS nedeniyle mahkemelik olduğunuz abone sayısı kaçtır?

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 14:22

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER