Altay, Erdoğan’a Sordu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu: “Her türlü darbeye karşı olduğunuz söylemini yenilemenize rağmen 12 Eylül ürünü YÖK’ü neden kaldırmıyor musunuz? YÖK’ün baskıcı, otoriter ve akademik özgürlüğe müdahaleci tutumunu onaylıyor musunuz?”

Altay, Erdoğan’a Sordu

  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“58. Hükümet Acil Eylem Planında “Üniversitelerin idari ve akademik özerkliğe kavuşmaları sağlanacak ve Yüksek Öğretim Kurumu yeniden yapılandırılacaktır”. Hükümet programında ise “Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversiteler arasında koordinasyon sağlayan, standartlar belirleyen bir yapıya kavuşturulacak; üniversiteler idari ve akademik özerkliği olan, öğretim elemanları ve öğrencilerin serbestçe bilimsel faaliyette bulunduğu, araştırma ve öğretim kurumları düzeyine çıkarılacaktır.  Üniversiteler, her çeşit düşüncenin demokratik bir ortamda, hoşgörü içinde öğretilip tartışıldığı, yasakların ve sınırlamaların olmadığı özgür bir foruma dönüştürülecektir.” Daha sonraki 59 ve 60 ve 61. Hükümetlerinizde bu söylem devam edegelmiştir.

Kamuoyunun ve toplumun çok geniş kesimleri YÖK gibi askeri darbe ürünü bir kurumdan rahatsızdır. YÖK’ün üniversitelerin ders içeriklerine kadar müdahale etmesi, akademik yerleştirmeler ve yükseltmelerdeki hükümetinize yönelik taraftar yapısı akademik özerkliğe büyük darbe vurmaktadır.

En son 15.08.2013 tarihinde alınan İlahiyat Fakültelerinin ders içeriklerinin YÖK tarafından değiştirilmesi salt bir müfredat değişikliğinin ötesinde bir anlayışı taşımaktadır.

1.    İlahiyat Fakültelerinin ders içeriklerinin YÖK tarafından değiştirilmesi belirlenmesi akademik özgürlükle bağdaşmakta mıdır?

2.    Felsefe grubu derslerinin İslami bilimleri her yönüyle öğreten akademik bir kurumdan kaldırmanın amacı nedir? Bilimsel düşünce İslam felsefesi ile çakışmakta mıdır? Bu zamana kadar sürdürülen eğitim programlarında yer alan bilimsel araştırma yöntemleri ve felsefe derslerinin olumsuz bir sonucu olmuş mudur? Bu konuda yapılmış bir araştırma var mıdır? Felsefenin, öğrencilerin kafalarının karışmasına neden olduğu gerekçesi doğru mudur?

3.    Yapılan düzenlemeyle önemli sayıda bilim insanı ve din adamı tarafından İslam eğitiminde 500 yıl önceye dönüldüğü söylemleri karşısında bir açıklamanız ve gerekçenizi kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

4.    Her türlü darbeye karşı olduğunuz söylemini yenilemenize rağmen 12 Eylül ürünü YÖK’ü neden kaldırmıyor musunuz? YÖK’ün baskıcı, otoriter ve akademik özgürlüğe müdahaleci tutumunu onaylıyor musunuz?”

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2013, 09:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
çamo
çamo - 11 yıl Önce

sizin gibi kafajarın yüzünden sinop ilerlemiyor

falancı
falancı - 11 yıl Önce

yüce kuran da allah insanlara düşünmeyi yani felsefeyi emrediyor. ama abd nin yeşil kuşak doktrini düşünmeyi bırakın kafanız karışır diyor:)) işte abd ye kulluk edenbir zihniyetin elinde bizim ülkemiz maalesef. sahte müslümanlar yönetimde bu ülkede. insanlarımız felsefe yapsalar yani düşünseler anlayacaklar bunu.

siyaset
siyaset - 11 yıl Önce

sen sadece siyaset yap ve adaylığını istanbuldan koy eyyyy engin altay.sen artık sinop için yapacağın bir şey yok istanbul adaylığın için şimdiden hayırlı olsun tabiiiii yerse!!!!!!!!!

banner381
SIRADAKİ HABER