Altay’dan Sert Açıklama

CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay’ın yazılı basın açıklaması

Altay’dan Sert Açıklama

  Son günlerde bazı internet siteleri ve haber sitelerinde hiçbir gerçek bilgiye, veriye dayanmayan tam anlamıyla sokak ağzı ve mahalle dedikodusu ile yapılan bir haber üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için öncelikle sizlerden özür diliyorum.

  Sözde gazeteci, haberci kimliğiyle birilerinin borazanlığını siz değerli halkımızın paralarıyla yapan malum medyaların uzantısı haber sitelerinin şahsımın cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu Sinop’tan milletvekili seçilemeyeceğim endişesi ile İstanbul’dan aday olduğumu ve malum partinin 2-0 çıkarmasının güçlü ihtimal olduğunu ve açıkçası benim korktuğumu söylemeleri tam anlamıyla bir aymazlık ve had bilmezliktir. Sözde haberin üzerinde bile durarak o ahlaksız zihniyete cevap vermeyeceğim. Yalnızca iktidar partisinin adaylarının gittikleri her yerde şahsımla ilgili olarak bu dedikoduyu söylemleri karşısında suskun kalamayacağım.

 Ben 2011 seçimleri öncesinde Sinop’un her meydanında Ayancık’ta, Gerze’de, Boyabat’ta, Durağan’da Erfelek’te, Dikmen’de, Saraydüzü’nde ve Türkeli’nde partililerimize ve yurttaşlarımıza bir daha Sinop’tan aday olmayacağımı açıklamıştım. Bu açıklamayı göğsümü gere gere Sinop’un her karışında söyledim ve helalleştim, mazbatamı aldığım gün Sinoplulara teşekkür ettim. Partililerimize de siyasette 3 dönem uzun süre artık genç kardeşlerimin önünü açacağımızı ve gelecek seçimde önseçimle adaylarımızı belirleyeceğimizi söyledim ve aramızda bu coşkuyu paylaştık.

  Bizler birilerinin iki dudağı arasında siyaset yapan, onurunu düşünmeyen insanlar değiliz. Benim hakkımda kaçtı diye dedikodu yapan kişiler kendi yanlarına baksınlar: Siyasi hayatım boyunca her ortamda hatta gergin TBMM genel kurul oturumlarında bile defalarca kez “siyaset öncelikle nezaket ve vicdan işidir” diye söyleyen bir siyasetçi oldum. Ben bu vesileyle birlikte çalıştığım değerli Sinop milletvekillerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyor siyasi nezaketleri için teşekkür ediyorum. Şimdiki adayların onlardan öğrenecekleri bir çok konu olacaktır, eğer öğrenme güçlüğü ve idrak sorunu yaşıyorlarsa ki öyle anlaşılıyor bir ağabeyleri olarak siyaset dersi vermeye hazırım. CHP sapasağlam adayları ile onların “2-0 hayali gördüğü” Sinop’tan ve Sinoplu 3 CHP milletvekili çıkarıyor olduğumuzu görmeleri için bir ay kaldığını hatırlatırım.

Nezaketi düşüren açıklamalara ve o yalan haberlere değerli hemşehrilerim 7 Haziranda sandıkta gerekli yanıtı verecektir.

Saygılarımla. 08.05.2015

            Engin ALTAY

            Sinop Milletvekili

            CHP Grup Başkanvekili

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 13:47

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER