Bakan Eroğlu Sinop’ta

"Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu , "Sinop'a 13 yılda 7 Milyar TL'lik yatırım yaptık. 99 Milyon maliyetinde 10 tesisin temelini atıyoruz. 2 tesisin açılışını yapıyoruz. 2016 yılını Sinop'ta hamle yılı olarak belirledik" dedi" dedi"

Bakan Eroğlu Sinop’ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Sinop'ta, DSİ tesislerinin toplu temel atma törenine katıldı.

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bakanlığı ile ilgili bir dizi açılış ve etkinliğe katılmak üzere geldiği Sinop'ta, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ardından, İskele Meydanı'nda düzenlenen DSİ tarafından yapılan 12 tesisin toplu temel atma ve açılışını gerçekleştirdi. Törende Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredileri için hak sahiplerine sertifika dağıtımı da yapıldı.

Program; İskele Meydanı’nda kurulan platformda yapılan konuşmalarla başladı. Törende; Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ile AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş birer konuşma yaptı.

SİNOP'A 13 YILDA 7 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPILDI

Programa katılan Sinoplulara hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sinop'a 13 yılda 7 Milyar TL'lik yatırım yaptıklarını hatırlatarak, 99 Milyon maliyetinde 10 tesisin temelini attıklarını, 2 tesisin de açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2016 yılını Sinop'ta hamle yılı olarak belirlediğine belirten Veysel Eroğlu, Sinop'a 140 milyonluk 29 müjdeyle geldiklerini kaydetti.

ESKİDEN DEVLETİN PARASINI FAİZ LOBİSİ YERDİ

Bakan Eroğlu konuşmasında, 2019 yılına kadar Sinop'un içinde bulunduğu Batı Karadeniz'e 'BAKGEP' projesi kapsamında bin 250 tesis yapacaklarını, bununda bedelinin 18 milyar TL olduğunu dile getirdi. Daha önce devletin paralarını birilerinin yediğini belirten Bakan Eroğlu, "Dolayısıyla devletin parası çok. Eskiden devletin parasını faiz lobisi, ilaç lobisi, ihale lobisi hortumluyordu artık milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Dolayısıyla devletin parası çok kardeşlerim. Allah'a şükür geçen yıl dört dörtlük büyüyorduk, şimdi yüzde 5'lik büyümeyle dünyada ilk dört sıraya giriyoruz Allah'a şükür. Türkiye'nin geleceği parlak arkadaşlar. Bu terör belasını da Allah'ın izniyle bitireceğiz. Ben bu vesile ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimiz terörü bitirmede kararlıdır. Bu vesile ile bu ülke için şehit olan bütün şehitlerimize minnetimizi sunuyorum" diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERE ZAMANINDA BİTİRİN TALİMATI

Müteferrik taşkın koruma tesislerinden olan Durağan, Boyabat ilçeleri arasındaki tarım arazilerinin Gökırmak ve yan dereleri taşkın ve rüsubat zararlarından korunması, Durağan Yandak, Yalnızkavak köyleri ile Durağan İlçe Merkezi Arazilerinin Gökırmak Kıyı Oyuntusu ve taşkınlarından korunması, Gerze ilçe merkezinin Gürleyik Deresi taşkınlarından korunması, Saraydüzü Asarcıkkazaklı köyünün Asarcık çayı ve temiz deresi ıslahı, Ayancık Tarakçı köyü Gebelit ve Tarakçı Dereleri taşkınlarından korunması, Ayancık Çaylıoğlu köyünün Çaylıoğlu Deresi taşkınlarından korunması için çalışma başlattıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, temeli atılan tesisler için müteahhitlerden işleri zamanında bitirmeleri için söz aldı.

BAKAN DÜĞMEYE BASTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu protokol üyeleriyle birlikte platforma çıkarak düğmeye bastı ve Saraydüzü barajı sulaması, Gerze içme suyu isale hattı, Zimari Barajı ile Sinop Boyabat Ilıksu Barajı tesislerinin temelini attı. Görkemli temel açma töreninin ardından 5 bin kişinin katıldığı iftar programına geçildi. Ezan okunmasıyla birlikte tüm katılımcılar oruçlarını açtı. İftar programı ardından da vatandaşlara 5 bin fidan dağıtıldı.

Kaynak: Vitrinhaber Gazetesi



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 09:30

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER