Batur’ dan Veryansın;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Abdullah Batur, Sinop Tarihi Cezaevi ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap veren Metin Süren’ e “Amire yaranma çabası “ içersinde olduğunu söyledi.

Batur’ dan Veryansın;

  Abdullah Batur, Sinop tarihi cezaevi ile ilgili bir açıklama yapmış ve bu açıklamaya Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Sinop İl Temsilcisi Metin Süren’ de tepki göstermişti. Bu tepkiye cevap veren Abdullah Batur, açıklamayı “amire yaranma çabası” olarak değerlendirdi. Batur yaptığı yazılı açıklama şu ifadelere yer verdi.

“Sinop Tarihi Cezaevi tahsisi ile ilgili Valilik Makamına verdiğimiz önergeye Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğünden kendi tanımına göre “bir çalışan” tepki niteliğinde açıklama yapmaya çalışmıştır. Resmiyet hiyerarşisinde sık karşılaşılan “amire yaranma” çabası hissedilen açıklamada, Müdürlük “çalışanı” Sinop çıkarlarını savunmayı ve bürokrasinin çarklarını hızlandırmayı amaçlayan çalışmaları “dar kafalılık” olarak değerlendiriyor. Kapasitesinin sınırlarını gösteriyor. İl Özel İdaresinin ve kendi Bakanlığının bütçesi yetersiz olduğundan, sahip olduğu değerleri korumaya ve yaşatmaya gücü yetmeyince o değerleri devretmekte ya da, elden çıkartmakta beis görmeyen “çalışanın” değer yargıları, ilimiz çıkarlarını koruma amacı taşımamaktadır.

Ayrıca Sendikal sıfatta taşıdığını belirten “çalışanın” bu düşünce şekli, kendisi ile aynı dünya görüşünü paylaşan insanlar tarafından da tepki ile karşılanmıştır. Grup olarak bu açıklamayı ve “çalışanı” kınıyor, varlık göstermek itiyorsa; savunmaya çalıştığı projenin hangi safhada olduğunu açıklamasını, projenin 20 Temmuz 2012’ den sonrası safhasında ne yapabileceğini, şayet proje sonuçlandığında AB alan yönetiminin neresinde duracağını kamuoyuna anlatmasını tavsiye ederiz.

Yakup ağa konağı içinde ilgili önergelerimizi okuması, kapasitesinin sınırlarını genişletecektir. Böylece kendi görüşlerini dikte ettirilmeden ifade edebilecektir.

Son olarak Tarihi Sinop Cezaevinin işgüzar “çalışanlar” tarafından ticari heveslere oyuncak edilen PAŞA TABYALARI’ nın tecrübesini yaşamamasını temenni ederiz.

Grubumuzun çalışma sistemini bilmeden öğrenmeden, anlamadan birilerini memnun etmek adına açıklama yapamamasını işine bakmasını tavsiye ederiz” dedi.

Kaynak: Sinop Pusulası.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2012, 12:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Peykan75
Peykan75 - 11 yıl Önce

ne yazik ki sinop tarihi ceza evi kultur bakanlığı tarafından cezalandırılmış gibi sanki. bakımsızliga mahkum edilmiş adeta. sorumlular durumu görürler umuduyla...

banner381
SIRADAKİ HABER