Bayrak’la Röportaj

2019 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi AK Parti Gerze Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Bayrak, Aday adaylığı ve bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Bayrak’la Röportaj

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Bayrak, derdimiz var, heyecanımız var, sorumluluğumuz var en önemlisi ise Gerze’ye olan sevdamız var diyerek sözlerine başladı.

Öncelikle Tahsin Bayrak Kimdir?

1972 Gerze doğumlu olan Bayrak, ilkokulu, ortaokulu Gerze’de tamamladıktan sonra İzmit Kocaeli İmam Hatip Lisesini bitirdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Bayrak 2003 yılından bu güne kadar Gerze’de nalbur üzerine esnaflık yapmakta.

 Muhabir: Siyasete hangi kademelerde yer aldınız?

Tahsin Bayrak: Siyasete, AK Parti´de başladım. 2 dönem AK Parti Gerze İlçe Yönetim Kurulu üyesi, Başkan yardımcılığı ve en son olarak İlçe Başkanı olarak görev yaptım. Bu dönemde yapılan tüm seçimlerde aktif olarak yer aldım.

Muhabir: Neden AK Parti´yi tercih ettiniz?

Tahsin Bayrak: AK Parti´nin kuruluşundan itibaren içerisinde yer aldım. Çünkü AK Parti sessiz yığınların sesiydi. 21. Yüzyılın Türkiye´nin yüzyılı olması hedefine katkı sunmak, evrensel ölçekte bir demokrasi tesisi, özgürlüklerin alanının genişlemesi, refahın büyütülmesi, açılım sürecinin kalıcı barışa çevrilmesi ve Büyük Türkiye ülküsü için siyaset tercihinde bulundum. Ben de bugünkü kullanılan anlamda Yeni Türkiye´nin kurulmasında yer almak için AK Parti´nin içerisinde yer aldım.

Neden AK Parti, sorusunu biraz açmak istiyorum. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet için. Cumhuriyet´imizin 100´üncü yılı olan 2023´te ihracat rakamları 500 milyar dolara ulaşan, kişi başına düşen milli geliri 30 bin doları bulan, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında bulunan küresel güç Türkiye için.

Milletimizin inandığı değerlerinin inkişafı ve hayalini kurduğumuz güçlü Türkiye´nin imarı için. Türkiye´yi büyütmek, Türk halkını mutlu, müreffeh, özgür ve saygın bir yaşama kavuşturmak için. Teknolojide, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, sağlıkta yaşam standardını, gelişmiş ülkelerin halklarının mevcut yaşam standartlarının üzerine çıkaran lider Türkiye için.

İstikrarın ve iktisadi kalkınmanın sürdüğü, sanayi, tarım, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan yatırımlarla muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yarışında emin adımlarla yürüyen bir Türkiye için. Çocuklarımızın rahat bir nefes aldığı temiz, ak, pak bir çevre bilincinin yerleştiği bir Türkiye için.

Muhabir: Siyasette sizi hangi alanda aktif olarak göreceğiz?

Tahsin Bayrak: Ben bir esnafım. Bu ülkenin yatırım yapılarak, insan istihdam ederek, ihracat yapılarak kalkınacağına inanan ve yaşayan birisiyim. Yani AK Parti´nin gelecek Türkiye vizyon belgesinde yer alan düşüncelere gönülden inanıyorum. Bu arada sivil toplum çalışmalarını çok önemsiyorum. Bu konularda daha aktif yer alacağım.

Toplumsal kalkınmanın, birlik ve beraberliğin günümüzde sivil toplum çalışmaları ile mümkün olduğunu düşünüyorum.

Muhabir: Seçilmeniz halinde Gerze ile ilgili projeleriniz neler? Ne tür hizmetler sunacaksınız?

Tahsin Bayrak: Gerze’nin çok güzellikleri, zenginlikleri var, turizm için müthiş bir altyapısı var. Bu zenginliklerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapacağım İlçemizin yeşil ve orman alanlarının korunmasına yönelik düşüncelerim var. Aslında bu konuda söyleyeceğimiz çok şey var ama bunları önümüzdeki adaylık sürecinde kamuoyu ile paylaşacağım.

Muhabir: Seçmenlerin kendilerinden beklentileri nelerdir?

Tahsin Bayrak: Doğrusunu ifade etmek gerekirse insanlarımızın şu anda en büyük isteği istikrar ortamının sürdürülmesidir. Seçmenimiz ülkenin kaos ortamına sürüklenmek istediğini biliyor ve görüyor. 2000´li yılların öncesini tekrar yaşamak istemiyor. Seçmenin bizden isteği bu yöndedir.

Büyüklerimiz de uygun gördüğünde adaylığım sonrası Gerze’yi AK Belediyecilikle buluşturmak için teşkilatımızın tüm birimleri, Gerze’li tüm hemşerilerimizle birlikte Allah’ın izniyle mutlu sona ulaşacağız.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 17:10

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER