Bayrak’tan Muhtarlara Kahvaltı

AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak ilçe ve köy muhtarlarına kahvaltı vererek sorunlarını dinledi.

Bayrak’tan Muhtarlara Kahvaltı

24 Kasım Cuma saat 10 00 da orta çay bahçesinde AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak ve yönetim kurulu üyeleriyle ilçe ve köy muhtarlarına kahvaltı vererek sorunlarını dinlediği kahvaltıya Gerzeli iş adamı Hüseyin Yüksek, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, AK Parti Gerze eski İl Genel Meclis Üyesi Cumhur Kurt, ilçe ve köy muhtarları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gerze AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak davetine katılan tüm muhtarlara teşekkür ederek sözlerine, “Biliyorsunuz ki göreve yeni başladım, Toplanmamızın amacı köylerimizdeki sorunları talepleri konuşmak ve taleplerinizi köy köy dosya halinde hazırlayarak ilçe teşkilatına getirmeniz. Bizde teşkilat olarak il başkanımız ve vekilimizle paylaşarak sorunlarınızı ve taleplerinizi en kısa sürede gidermeye çalışacağız.” dedi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma ve AK Parti Gerze eski İl Genel Meclis Üyesi Cumhur Kurt’un kısa konuşmalarının ardından, Hepinizi selamlıyorum, Allah razı olsun gününüzü vaktinizi ayırdınız bizlerle beraber oldunuz, diyerek sözlerine başlayan Gerzeli iş adamı Hüseyin Yüksek, “Biliyorsunuz göreve yeni ilçe başkanı yeni yönetim geldi. burada beraber olmamızın temel noktası köylerimizin sorunları. Bende eski belediye başkanı olarak bu yatırımları biliyorum. Köylerimizdeki en büyük sorunlardan bir tanesi yatırımlar yapılırken hesapsız yapılmış, önce alt yapı yapılmadan yol yapılmış haliyle sonradan yapılan altyapı çalışmalarında yollar bozulmuş. Tekrar yol yapılması için müracaat edildiğinde yetkili makamlar yolun daha yeni yapıldığını söyleyince hizmet durmuş. Biz önce 42 köyün altyapısı için fizibilite hazırlayacağız özel idare ve Ankara yoluyla ilk sorunu çözerek yolumuza devam edeceğiz. Hizmet için gerekirse tüm muhtarlarımızla bineceğiz otobüse TBMM’si ve külliyeye çıkacağız hizmet isteyeceğiz. Size söz veriyorum otobüssüde ben tutacağım.

Diğer bir konu ise Muhtarlarımızla iftar yemeğinde köylerimizdeki engelliler için sakat arabaları hediye etmek istedim fakat muhtarlarımız köy yollarının bozuk olduğundan kullanılmaz dediler bende ambulans alayım dedim. Muhtarlarımız benden tam teşekküllü cenaze aracı istediler. Talepleri üzerine yaptırdım şu anda muhtarlık derneği aracın yakıtı, bakımı ve şoför gibi giderlerinden dolayı kabul etmiyor. Haklı olabilirler, ben siyaset gütmüyorum hizmet için her alanda varım. Gerze Belediyesi CHP’li olmasına rağmen her faaliyetlerinde maddi ve manevi destek veriyorum.” Derken söz alan Yaykıl Köyü Muhtarı ve Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki geçmişten gelen 60 bin TL. gibi borçlardan dolayı Ziraat Odasının kapanma ihtimali olduğunu ve borcu ödemek için odanın imkanının olmayışından bir çok yere müracaat ettim fakat bir sonuç alamadım tek çarem bu borcu ödemek olduğunu dile getirmesiyle Yüksek “Birileri birçok faaliyetler için geceler düzenlerken bunun için niye düzenlenmiyor? Böyle faydalı bir yerin kapanmasına göz yummam bu parayı en kısa zamanda şahsım olarak odanıza bağışta bulunacağım” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 13:55

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER