Biz Sorduk Uysal Cevapladı

Ak Parti Gerze Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Uysal ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Uysal, neden Gerze Belediye Başkan aday adayı olduğunu anlattı. Uysal, Gerze için ciddi projelerinin olduğunu ifade etti.

Biz Sorduk Uysal Cevapladı

Mustafa Uysal uzun yıllardan beri İstanbul’da ikamet ediyor. Gerze’li olması sebebiyle sık sık yakın ve dostlarını ziyaret için geliyor. Gerze’yi çok sevdiğini belirten Uysal, niçin İstanbul’da olduğunu şu sözlerle dile getiriyor; “Ben Gerzeliyim. Gerze’yi seven, Gerze sevdalısı bir ailenin oğluyum. İstanbul’da iş imkanı olması, rızkımızı temin etmek için benim gibi Gerze’de çok sayıda kişinin göç etmesine neden oldu. Gerze’den göçü önlemek ve Gerze’yi kalkındırmak için yıllar içerisinde ciddi projeler ürettim ve Gerze Belediye Başkan aday adaylığına talip olarak bu projelerimi hayata geçirmek için kolları sıvadım. Gerzeli gençlerin benim gibi göç etmemesi için bu projelerin hayata geçirilmesi adına Gerze’ye aday oldum” dedi.

Öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1977 Gerze doğumluyum. İlkokulu Sarımsak Köyünde, Orta Okulu Çağlayan Köyünde okuduktan sonra vatani görevim askerliğimi tamamladıktan sonra günün şartları gereği gurbete giderek iş hayatına atıldım.

14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Partinin 2834 nolu Kurucular kurucu üyesi olarak başladığım partimde parti içerisinde çeşitli görevler aldım. 31 Mart 2019 da yapılacak olan yerel seçimlerde doğduğum büyüdüğüm ilçem Gerze’ye gelerek daha iyi hizmet vermek için Gerze Belediye Başkan aday adaylığına baş vurumu yaptım.

Neden başkanlığa aday oldunuz?

Bizim inancımızda şu var: ‘Hayırda birbirinizle yarışınız’ diyor peygamber efendimiz. Belediye başkanlığı görevi hizmet anlamında çok güzel bir makam. Buradan çok hayırlı hizmetler hayata geçirmek, insanların hayır dualarını almak, Gerze’de kalıcı eserler bırakmak mümkün. Doğup büyüdüğümüz topraklara hizmet etmek istiyoruz. Bizim tek arzumuz Gerze’yi hak ettiği şekilde kalkındırmak ve burada yaşayan hemşerilerimize hizmetkar olmaktır. İçimizde yanıp süren bir hizmet aşkı var. Bu sebeple aday olduk.

Gerze, en çok aday adayının başvuru yaptığı ilçelerden biri. Şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Bu işte şansa yer yok. Gerzeli kimi istiyorsa aday o olacak. Partimiz en doğru adayı, kamuoyu anketleri ve temayül sonuçları göz önünde bulundurularak, STK’larla, milletvekilleri ve siyasi büyüklerimizle istişare ederek verecektir. Partimiz her zaman böyle stratejik çalışmış ve hamdolsun her zaman doğru adaylarla yola çıkmıştır. Millet de teveccüh gösterip, teşekkürünü sandıkta göstermiştir. Eğer böyle olmasaydı bir çok belediyenin bizde olmazdı. Evet, birbirinden kıymetli 6 aday adayı tatlı bir rekabet içindeyiz. Fakat bu rekabet oylarımızı artırmamıza vesile olacak inşallah. Şu anda, sahada her yerde Ak Parti çalışıyor.

Peki, sizin farkınız ne, Gerze’ye ne vaat ediyorsunuz?

Bakın, Gerze maalesef ilçeler bazında gelişmişlik göz önünde bulundurulduğunda iktidarın nimetlerinden yararlanmamıştır. Gerze’yi kendine dert edinmiş ve burayı kalkındırma adına gece gündüz durmadan, yılmadan çalışıp projeler üretecek bir başkana ve gayretli bir ekibe ihtiyacımız var. İşte bizi farklı kılacak şey budur. İki yılı aşkın süredir alanlarında uzman akademisyen arkadaşlarımızla, turizmciyle, esnafla, oturduk, proje hazırlıyoruz. İnşallah bunları hayata geçireceğiz.

Projelerinizden bahsetmek ister misiniz?

Şöyle kısaca değinelim tabii. Bir kere bizim iddiamız Gerze’yi marka bir ilçe haline getirmek. Bunu nasıl başaracağız. Marka değerlerimizi tanıtarak, geliştirerek ve bu alanlara yatırım yaparak başaracağız. Gerze denildiğinde bütün ülkede herkesin aklına eşsiz sahillerimiz gelecek, Hamsinin Gerze’de çıktığı gelecek, Gerze’de yöresel ürünleri, yemekleri, balığı gelecek akıllara. . İşte bunları geliştirip bütün ülkeye tanıtmamız lazım. Böylelikle marka olabiliriz. Biz şuna inanıyoruz. Bu saydığımız marka değerlerimizin hepsiyle ilgili proje hazırlıkları yaptık. Genel olarak ifade etmek gerekirse; turizm, tarım, hayvancılık, girişimcilik, hibe fonları ve krediler, fuarlarımız, kültür merkezlerimiz, düğün salonlarımız, sosyal kültürel etkinlikler, üniversite, eğitim v.s. birçok alanda çalışma ve yatırımlar yapacağız.

TURİZM YATIRIMCISINI ÇEKMEK İSTİYORUZ

Mesela turizmle ilgili neler yapacaksınız?

Sahillerimiz ve ormanlarımızdan tam verimle istifade edemiyoruz. Biz bölgeye turizm yatırımcısını çekmek istiyoruz. Belediye olarak ruhsatlandırma sürecini kolaylaştırıp, verdiğimiz hizmetlerle bölgeyi cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Yakın gelecekte Gerze yıldızlı otelleriyle, pansiyonlarıyla, tatil köyleriyle, restoranlarıyla, trekking parkurlarıyla, orman yürüyüş yollarıyla, kamping tesisleriyle ve en önemlisi gökte dalgalanan şanlı bayrağımızın altındaki eşsiz güzellikteki sahilleriyle turizmin incisi haline gelecektir. Tekne turizminin, deniz sporlarının Gerze’de gelişmesine olanak sağlayacağız.

Bunların hepsine belediyenin bütçesi yetecek mi?

Bunların bazılarını özel sektör yapacak. Bazılarında kamu özel sektör işbirlikleri tesis edeceğiz, bazılarında yap-işlet-devret modelini uygulayacağız, kimisini bakanlık bütçeleriyle hayata geçireceğiz. Elbette belediyemizin üstleneceği yatırımlar da olacak. Anahtar bizde, hiç endişeniz olmasın.

Fikirleriniz çalınmasını istiyorsunuz sanırım

Bunları paylaşmaktan onur duyarım. Bizden daha iyi yapacak bir arkadaş varsa, projelerimizi tecrübemizi, bilgimizi aktarmaktan memnun oluruz. Önemli olan Gerze’miz de hizmet çıtası daha yukarılara yükselsin. Ama bizde iddialıyız. Gerze’yea hizmet etmek istiyoruz.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Hemşerilerim bizi zaten tanıyorlar. Derdimizi, aşkımızı, şevkimizi biliyorlar. Şahsi olarak değil, Gerze için hedef ve hayallerimizi biliyorlar. Bizim işimiz çok. İnanıyoruz ki “Vazifelerimiz, vakitlerimizden daha çok”. O sebeple çok çalışmamız lazım. Ve biliyoruz ki “çalışınca oluyor.” Teşekkür ediyoruz. Ben teşekkür ediyorum. Bu imkanı bizlere sağladığınız için.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2018, 15:26

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
dost.
dost. - 5 yıl Önce

vaat vermek kolayda projelerine göz gezdirince bizim gerze yine mahsun yine mağdur olacak gibi.......

Bir dost
Bir dost - 5 yıl Önce

Valla seçim öncesi vaaat bunlar örnek verecek olursak Süleyman Demirel seçimde öyle vaatler verdi ki cumhur başkanı olunca dediği bu milyonlarca insana ben mi bakacağım Bizans laf değil icraat lazım kimse kusura bakmasın ama Osman. Başkan 1 numara

Bayram tatar oğlu
Bayram tatar oğlu - 5 yıl Önce

Hayırlısı olsun kardeşim
Elimizden geldiği kadar seni Testekliyeceğiz

gerzedfgsdf
gerzedfgsdf - 5 yıl Önce

projelerinizden bahsetmek ister misiniz?

cevap ben proje görmedim :asdsd

sevdamız gerze
sevdamız gerze - 5 yıl Önce

mustafa uysal sanadamı anlattı abilerin git gerzede iyi rant var diye lafla peynir gemisi yürümüyor ne porejen var ne yapabilirsin diyorsunki gerze iktidarın nimetlerinde faydalanamadı ayancık ak parti bld deyilmiydi türkiyede borç sıralamasında 11 inci sırada sen ist daki işine iyi sarıl

banner381
SIRADAKİ HABER