Boyabat’a Müjde, Gerze’ye?

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Boyabat KYK yurdunun müjdesini verdi.

Boyabat’a Müjde, Gerze’ye?

Maviş yaptığı açıklamada; “ Boyabat İlçemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’yla birlikte öğrenci sayısı sürekli artış halinde olan bir yerleşim yeridir. Öğrenci sayısının artışıyla birlikte öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları hasıl olmaktadır. 

Bu ihtiyaçları karşılamak üzere ilçemize Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 300 öğrenci kapasiteli son derece modern ve konforlu bir KYK Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu kazandırdık. İlçemize yapılacak bu yurdun ihale süreci tamamlanmış olup, 24.06.2016 tarihinde yüklenici firmayla sözleşme imzalanmıştır. Yaklaşık 1 yıllık bir süre zarfında yurt inşaatının tamamlanması planlanmaktadır.

Bu yatırımla Boyabat İlçemiz 300 kişi kapasiteli 8 milyon 343 bin TL yatırım bedelli, modern bir öğrenci yurduna kavuşacaktır. Hedefimiz Boyabat İlçemizde bulunan Fakülte ve Meslek Yüksek Okulumuzun, kalite ve kapasitesini artırmaktır. Bu çerçevede fakültemize ve meslek yüksekokulumuza yeni açtığımız bölümlerle öğrenci sayımız 2016-2017 öğrenim sezonunda daha da artacaktır. 2019 yılına kadar ilçemizin sahip olduğu öğrenci nüfusunu 3-4 katına çıkaracağız. Tabi bu hedefimizle birlikte ilçemizde misafir edeceğimiz öğrencilerimiz için gerekli barınma ve sosyal imkanları oluşturmalıyız ki, ilçemiz eğitim kurumları tercih edilen kurumlar arasında yerini alsın. Bu sebeple yatırım programı sürecinden itibaren yakından takip ettiğimiz, KYK Yükseköğrenim Öğrenci Yurdumuzun Boyabat ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.   

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 18:19

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR...
HÜSEYİN BODUR... - 8 yıl Önce

boyabat yillardan öncede böyleydi,şimdide böyle ...vekilini çikartiyorrrrrrrrrrrrr,hizmetini hemençeçik aliveriyor....hatta benim siyasetde aktif olduğum dönemlerde bir söz cardi;;;sahil bölümündekiler oylarini verir,ama iç kesimlerdeki ilcelerde yatirimini alir diye..haklilar kardeşim...sende içinden bir vekil çikart snde sahile yap yatimini,o ilcelere yapda göreyim seni..vekil olanlarin tümü kendi içimizden çikmiş bence peirl,piril insanlar...onlar bizim içimizden çikti,sinopun öz ve öz evlatlaridir...ama maalesef siyaset boşluk kaldirmiyor illaki nede olsa kendini bir yerlere getirmiş kimseler ve belirli bölgelerin gördüğü ilgi ve alaka biraz farkli oluyor maallesef..sende yarin vekil olsan,bakan olsan sanki değişik bir şeymi yapacaksin..bunun aksini yaptiğinda kendi ilcene ve köylerine gelemezsin lafdan, sözden...hani Allah var bizim dilimizede düşmeye görsün siyasetcide haaaaaaaaaaa..saygilarimla.

banner381
SIRADAKİ HABER