CHP nin İlk Aday Adayı Remzi Ay

30-Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sinop’un Dikmen İlçesinden Belediye Başkan adaylığını açıklayan Remzi AY, iddialı konuştu.

CHP nin İlk Aday Adayı Remzi Ay

   Remzi AY, “Aday olursam kazanırım. CHP’nin üç dönemdir kazanamadığı Dikmen’de bu özlemi bitireceğiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün  “Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dediği üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyasi hayatıma başlayarak memleketim Dikmen’e hizmete aday oldum.” dedi ve şöyle devam etti: “Siyasette başarılı olmanın kıstası zamandır. Siyasetçi geniş bir zaman diliminde ne kadar rahat çalışma ortamına sahip olursa, projelerini halka daha sağlıklı anlatır, hedeflerini daha net ortaya koyar. Çünkü halk, aday olan siyasetçiden yapacakları projeleri bekler.30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimler yapılacak. Seçimlere henüz bir yıldan fazla bir zaman var. Yerel seçimlere dönük henüz resmi hiç bir çalışma yokken CHP’den Dikmen Belediye Başkan aday adaylığını ilk açıklayan Remzi AY oldu.”

  Günümüzde genelde, siyasette öne çıkanların siyasi hayatlarının sonlandırıldığını belirten Remzi AY, “Erken kalkan yol alır” düşüncesiyle hareket ettiğini ve hiç kimsenin cesaret edip öne çıkmak istemediği, Hizmet almakta Sinop’un en hizmet fakir ilçesi olan, seçilen yöneticilerin kendi çıkar ve menfaatlerini düşünmekten Dikmen’in sorunlarına vakit ayıramadığını iddia ederek, “Dikmen ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dikmen Belediye Başkanlığı`na adayım.” dedi

.  Remzi Ay, “CHP, 3 dönemdir belediye başkanlığını kazanamadığı Dikmen’de bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyor. Bu konuda aday adayı olan Remzi AY “Partim beni aday olarak gösterirse başkanlığı kazanırım” diyerek çok iddialı olduğunu ortaya koyuyor.

  Remzi AY ile yerel seçimlerle ilgili hoş bir sohbet yaptık. Gelin bu hoş sohbeti birlikte okuyalım. 

Remzi Bey biraz kendinizi tanıtır mısınız? 

–1973 Ayancık’da doğdum, Yine ilk ve orta öğrenimimi Ayancık’da, Lise öğrenimimi ise Boyabat’ta yaptım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesinde öğrenim gördüm. Ticaret’le uğraşıyorum, Evli ve 2 çocuk babasıyım. Daha ayrıntılı bilgiye www.remziay.com

  sitemden ulaşabilir isteyen.

Aday adaylığınızı erken açıkladınız, yıpranmaktan çekinmiyor musunuz?

-Biz yola çıkarken, sürenin uzun olduğunun farkındaydık. Bu süre içinde yıpranır mıyız diye bakmadık. Dikmen CHP`de tam bir konsensüs sağladıktan sonra Halka kendimizi ve projelerimizi nasıl anlatabiliriz hesabını plan ve programını yaparak yola çıktık.

Çünkü Dikmen, Sinop’un hizmet almakta en geri kalmış hizmet fakiri ilçesi. Ben ve ekibim

Dikmen’in bu yazgısını nasıl değiştirebiliriz? Dikmen’e hak ettiği hizmeti götürebilmek için neler yapmalıyız? Nasıl yapmalıyız? Hep bu soruların cevapları ve çözümleri üzerine yoğunlaştık.

Çok fazla projelerimiz var. Projelerimizi halka anlatmak için süre geniş olsun diye özen gösterdik. Bu nedenle seçime uzunca bir süre varken aday adayı olduğumuzu açıkladık…  

CHP kaç yıldır Dikmen’de yerel seçim kazanamıyor?

-Cumhuriyet Halk Partisi olarak Dikmen’de 3 dönemdir seçim kazamıyoruz.

En son, değerli büyüğümüz Yusuf Hocamız CHP’den 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmıştı.

İyi kide yapmış. Kendisine minnettarız. Dikmen hala onun yapmış olduğu hizmetlerle duruyor.

Bu hasrete 2014 seçiminde son verecek misiniz?

-Bu niyetle yola çıktık. Aday adaylığımızı bu nedenle erken açıkladık. 3 dönemdir seçim kazanamadığımız Dikmen’de bu hasrete ve özleme 30 Mart 2014`de yapılacak yerel seçimlerde son vereceğiz. Çünkü Dikmen’de hiç bir hizmet ve çalışma yok. Küçücük bir örnek vereyim. Tabiri caizse kazmayı vurduğunuz yerden su fışkıran Dikmen, 4 ay susuz bırakılmıştır. Bunun nasıl bir izahı olabilir? Hiçbir mazereti kabul edebilmemiz mümkün değildir. 4 saat değil, 4 gün değil, 4 hafta değil tam tamına 4 ay. Şöyle bir düşünün bazen evlerimizde veya işyerimizde 4 saat su kesintisi yapıldığında nasıl perişan olduğumuzu bir hatırlayın,  Benim sessiz, kaderine razı Dikmen’im 4 ay bu büyük sorunu yaşadı. Cuma günleri Cuma namazı için ellerinde pet şişelerle abdest almaya çalışanları gördükçe içim sızladı.

Dikmen’e gerçek anlamda sosyal belediyeciliği getirmek için Dikmen’e Hizmete Aday Oldum.

Dikmen için hizmet fakiri dediniz, Mevcut Başkan çalışmıyor mu?

-Biz körü körüne muhalefet yapmıyoruz. Biz, çalışmalardaki eksiklikleri, hataları ve yanlışlıkları dile getiriyoruz. Yaptıkları güzel çalışmalara da teşekkür ediyoruz. Öncelikle şunun bilinmesini istiyorum: Mevcut başkan beyefendi ve çok iyi birisi olabilir. Kimsenin kişiliğine bir sözümüz yoktur Lakin bir insanın iyi bir insan olması başkadır, görev adamı, hizmet adamı olması başka bir şeydir. Kendisinin yaptığı tek iyi şey bence park ve meydan çalışmalarıdır, Ama bir insan aç iken ona çay ikram etmek ne kadar doğrudur, Dikmen’in Park’tan önce o kadar çok zaruri ihtiyaçları vardır ki, bunlarda birebir araştırma, eksiklikleri tespit etme ile mümkündür. Şu ana kadar ekibimle beraber Dikmen’in sorunlarını tespit etmek ve sorunlara kalıcı çözümler üretebilmek için proje hazırlamak İçin yoğun çaba sarfettik.

Dikmen’in sorunları büyükse, çözüm projeleri bendedir. Bu kadar iddialıyım, Dikmen’i hak ettiği yere taşıyacağım.

Projeleriniz hazır ama öncelikli hedefiniz seçimleri kazanmak olmalı.

-Hayallerimizi, projelerimizi gerçekleştirmek için birinci öncelik ebetteki seçimi kazanmaktır. Seçimleri kazanmak için tam anlamıyla seferberlik başlattık. İlçe büyüklerimizle devamlı istişareler yaparak sorunları ve çözümlerini üretmeye, Halkın müreffeh yaşam seviyesine ulaşması için gerekenleri tespit etmeye çalışıyoruz. İlçe yöneticilerimiz de, sade üyelerimiz de, geçmişte görev yapmış ağabeylerimiz de, hepimiz CHP`nin Dikmen’de belediye başkanlığını kazanmak için yola çıktık. Herkes bunun için seferberlik içinde. Çünkü belediyecilik Halka hizmettir, Halka hizmet, Halkın Partisi Cumhuriyet Halk Partisinin işidir.

Dikmen CHP`de parti içi sorunlar var mı?

-CHP, Dikmen’de bir bütünlük içinde. Parti içinde kavga edecek lüksümüz yok. Hedefimiz var ve bu hedefe ulaşmak için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Buna tüm CHP`lilerin inanması gerekiyor. Geçmişteki seçimlerde iddiamızı tam olarak ortaya koyamamış olabiliriz veya değişik eksikliklerimiz olabilir, hepsi geride kaldı Bu seçimde tüm eksikliklerimizi gidererek birlik ve beraberlik içinde omuz omuza eksikliklerimizi gidereceğiz, açıklarımızı kapatacağız ve CHP Olarak Dikmen’de seçimleri kazanacağız.

Aday adaylığınızı açıklamadan önce parti büyükleriyle görüştünüz mü?

-İddialı ve inancımızı sürdürmek için yola erken çıktık. Yol hazırlığı yaparken de partimizin büyükleriyle görüşmeler yaptık, fikirlerini aldık. Büyüklerimize aday adayı olduğumuzu söylerken, bu bir ‘destek isteme` görüşmesinden ziyade düşüncemizi paylaşma görüşmeleriydi. Çünkü daha şimdiden birilerinin desteğini alma çalışmasına girmek diğer çıkacak aday adaylarımıza saygısızlık olur. Ben sadece aday adayı olduğumu söylüyorum. 

Proje ekibiniz var mı?

-Proje ekibimizi ebetteki kuracağız. Bu ekibin içinde mimar, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi, çevre mühendisi, şehir plancısı gibi kentlerin imarında rol oynayan çok sağlam bir proje ekibimiz olacak. Çünkü hep dediğim gibi Dikmen hizmet fakiridir ve Dikmen’i hak ettiği yerlere profesyonel bir ekiple taşıyacağız. 

Aday belirleme yöntemi nasıl olmalı sizce?

-Bir kere şunu söylemek isterim; aday adaylığımı erken açıklayarak diğer aday adaylarının önünü kesmek gibi bir durum söz konusu değildir. Belki üç belki daha fazla aday adayı çıkabilir. Aday adaylarının çıkması beni mutlu eder. Aday belirlerken geçmişte yapılan hataların tekrarlanmasından elbette endişe duyarım. Ön seçim temayülü önemlidir ve yapılmalıdır. Ama çıkan sonucun Merkez yoklaması ile de istişare edilmesi kanımca en doğrusudur.

Son olarak kısa başlıklar halinde hedeflerinizi söylermisiniz?

-Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bir sözü vardır, ‘’Millete efendilik yoktur, Hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur’’ sözünden yola çıkarak memleketim Dikmen’e hizmete aday oldum. Amacımız Dikmen’i hak ettiği yere getirebilmek, Dikmenimizi en iyi şekilde temsil etmek ve sosyal belediyecilik anlayışı ile istihdama dönük hazırladığımız projeler ile de Dikmenimizde işsizliğe bir nebze de olsa çare bulmak. Doğal güzelliği bozulmamış Dikmen’i bir doğa turizmi cazibe merkezi yapmak. Kaybettiğimiz değerleri yeniden kazanmak, Dikmen’i Türkiye’de marka ilçe yapmak.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 15:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlker akgöz
İlker akgöz - 11 yıl Önce

sn. remzi ay dikmenin makus kaderini değiştireceğinize olan inancım büyüktür. sizi uzaktanda olsa tanıyorum, dikmen'in sizin gibi okumuş, kültürlü, eğitimli genç beyinlere ihtiyacı vardır. allah yolunuzu açık etsin. siz hizmete aday olmuşsunuz dikmenlilerde sizi yanlız bırakmayacaklardır. inanıyorum vede ümit ediyorumki dikmen'in kazanması için siz kazanacaksınız. desteğimiz sizinle. allah yardımcınız olsun..

dikmenli
dikmenli - 11 yıl Önce

yolunuz açık olsun iddalı olursanız çalışmalarınızla kazanacağınızı düşünüyorum şimdiden başarılar hayırlı uğurlu olsun.

Adınız Soyadınız
Adınız Soyadınız - 11 yıl Önce

inş. remzi cani gönülden isterim allahım yolunu acık etsin

gurbetci
gurbetci - 11 yıl Önce

bir chpli olarak başarılarınızın devamını diler yolunuzun açık olmasını temeni ederim.

DENİZ
DENİZ - 11 yıl Önce

aday olmanizi sevinçle karşiliyorum. umarim kazzaniriz

ABUZER BUDAK
ABUZER BUDAK - 11 yıl Önce

sn.remzi ay dikmenin sizin gibi zeki dürüst ve inançli kişilere dikmenin ihtiyaci vardir adayliginizi açiklamaniza çok sevindim kazanacaginiza tüm kalbimle inaniyorum sizinle birlikte dikmen halkida kazanacak buna eminim dikmenin o karanlik yüzünü aydinlatacaginiza inancimiz tamdir şimdiden sizi kutlar siyaset hayatinizda başarilar dilerim...

EMİRHAN
EMİRHAN - 11 yıl Önce

sn. remzi ay sizi bu cesaretiniz için tebrik ederim yani dikmenin sizin gibi akilli hakki olan bikişi lazim dikmende olsaniz yani siz dikmende tüm oylari alacaksiniz bu hakkiniz olan oylari almalisiniz allah yardimciniz olsun

Gurbetçi
Gurbetçi - 11 yıl Önce

i̇nşallah tatile geldiğimizde artık dikmendede birşeylerin değiştiğini görürüz. yolunuz açık olsun remzi bey


banner381
SIRADAKİ HABER