CHP Sinop'ta Eğilim Yoklaması Yapacak

CHP Genel Merkezinin aldığı kararla Sinop'ta 2 Aralık'ta "Eğilim yoklaması yapılacak.

CHP Sinop'ta Eğilim Yoklaması Yapacak

CHP’de aday belirleme yöntemi olarak Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) eğilim yoklaması yapma yetkisi verilirken, örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapılacak iller arasında Sinop'ta yer alıyor. CHP'nin Sinop'ta ki 4 aday adayı içerisinde belediye başkan adayını belirlemek için eğilim yoklaması yapılacak.

 KARADENİZ: SANDIKTAN KİM ÇIKARSA BAŞIMIZ TACI

Barış Karadeniz: "Partimiz 2 Aralık'ta adaylarımızın belirlenmesi için eğilim yolması yapılacak. Ön seçim hakim huzurunda olur, eğilim yoklaması da partinin görevlendirdiği gözetmenler huzurunda olur. Hakim huzurunda yapılacak ön seçime süremiz yetişmediği için bir nevi ön seçim olan eğilim yoklaması yapacağız. Partimizin aday belirleme yöntemi arasında bu da var. Partimizin üyeleriyle belediye başkan adaylarımızı belirleyeceğiz. Partimiz 2- 3 tane milletvekili yollar, onların gözetiminde, parti il ve ilçe örgütlerinin gözetiminde bu eğilim yoklaması yapılır. Biz diğer bazı partiler gibi sandığı alıp genel merkeze göndermeyeceğiz. Çıkan sonuç kamuoyuna açıklanacak. Burada sandıklar sayılır ve akşam sonuçlar açıklanır. Burada sandıktan kim çıkarsa başımızın tacı" dedi.

7 BİN 300 PARTİLİNİN GÖRÜŞÜ ALINACAK

CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel'de, Sinop merkez ilçede belediye sınırlarına yeni katılan, Korucuk, Osmaniye, Ordu ve Bostancılı mahalleleri ile birlikte toplam 9 mahalleden yaklaşık 1300 partilinin eğilim yoklamasında görüşlerinin alınacağını dile getirdi.

BAKİ ERGÜL: BEN SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

19 Ekim tarihinde CHP İl Binasında yaptığı adaylık açıklaması sırasında 10 yıllık bir belediye başkanı olarak ön seçimi kabul etmeyeceğini belirten CHP'li Belediye Başkanı ve aday adayı Baki Ergül ise, yapılacak olanın ön seçim değil, temayül yoklaması olduğunu söyledi Baki Ergül: "Bu yapılacak olan ön seçim değil. Bu bir temayül yoklamadır. Bunun içerisinde toplumun tüm kesimleri var. Ön seçim konusunda ben sözümdeyim, öyle bir şey olursa ben yokum zaten. 10 yıllık belediye başkanı ömrünü vermiş, ön seçime girmez. Bu ön seçim değil. Temayül yoklaması yapılacak, tabi ki yapsınlar. Vatandaşımızda düşüncesini ifade eder" diye konuştu.

Vitrin Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 11:52

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER