CHP’de Hizmet Yarışı Hız Kazandı

26 Aralık 2014 Cuma günü basın yoluyla aday adaylığını açıklayan Salim Akbaş’la beraber Cumhuriyet Halk Partisi’nde Milletvekilliği aday adayı dörde çıktı.

CHP’de Hizmet Yarışı Hız Kazandı

Akbaşın Basın Açıklaması:

Cumhuriyet Halk Partili Değerli Dostlarım,

Saygıdeğer Sinoplular,

Değerli Basın Mensupları,

 

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden ilkelerin yanı sıra, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP’nin üyesi olma şerefini ve gururunu taşıyorum ve ömrümün sonuna kadar taşıyacağım.

 

Bu düşüncelerle 2015 Haziranında yapılacak Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Aday adayı olmak için verdiğim kararı sizlerle paylaşmak için buradayım.

Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

 

Şubat 1994 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partiye kayıt oldum. Sahip olduğum siyasi düşünceye 1994 yılından sonra parti üyesi olarak hizmet etmeye başladım. SHP ile CHP nin birleşmesinden sonra üyeliklerimiz CHP’ye aktarıldı ve CHP Üyesi oldum.

1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Sinop Belediye Meclis üyesi seçildim. Bu görevimi 2004 yılında yapılan Yerel seçimlere kadar sürdürdüm.

1999 yılında seçilmiş olduğum görevin mutluluğu, CHP’nin barajı aşamamış olmasının üzüntüsü içinde kayboldu.

2000 yılında yapılan Merkez İlçe Kongresinde İlçe yöneticisi oldum. Rahmetle ve şükranla anacağım Hasan Ozan’ın ilçe başkanlığında Merkez İlçe başkan yardımcılığı görevini yürüttüm.

Kasım 2002 seçimlerinde partimizi tekrar TBMM’ne sokarken, Grup başkanvekilimiz Sayın Engin Altay’ı meclise göndermenin haklı gururunu yaşadım.  

Daha sonra Değerli Büyüğüm Yalçın Oğuz’un başkanlığında İl yönetim kurulu üyeliği ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundum.

Siyasi duruşu, efendiliği ve ahlakı ile bana siyasette önder olan şu an bizi bir yerlerden izlediğine inandığım hepimizin Başkanı, rahmetle anacağım; Hüseyin Keskin Başkanın yönetiminde iki dönem il sekreteri olarak çalıştım.

 

2004 Yerel seçimlerinde sandıkta kazandığımız seçimin masada elimizden alınmasının rövanşını 2009 yılı yerel seçimlerinde Sayın Baki Ergül’ü Belediye Başkanı yaptığımızda aldık. 2004 deki O haksızlığı ancak; 2014 yerel seçimlerinde Sayın Ergül’ü tekrar başkan yapınca unutabildim. Her iki seçim döneminde de parti içi seçim komisyonlarında görev üstlendim.

2007 yılı Aralık ayındaki kongre ile Merkez İlçe Başkanı seçildim. 20 Mart 2010 tarihinde yapılan İl kongresinde Kurultay Delegesi oldum. 22-23 Mayıs 2010 tarihindeki 33.Olağan kurultay ve 18-19 Aralık 2010 tarihli 15.Olağanüstü,26 Şubat 2012 tarihli 16. ve 27 Şubat 2012 tarihli 17.Olağanüstü kurultay olmak üzere 4 kurultayda İlimizi temsil ettim.

Mayıs 2012 de yapılan İl kongresinde İl Disiplin Kurulu üyeliğine seçildim.

28.11.2014 tarih ve 2014/5328 sayılı genelgedeki istifa şartının, İl yönetim kurulu ve Parti Genel Merkezi ile yaptığımız görüşme neticesinde İl disiplin kurulu üyeleri için gereklilik olmadığını istifa etmeden de adaylık müracaatı yapılabileceğini öğrendik. Halen CHP Sinop İl Disiplin Kurulu üyesiyim.

Bundan sonraki süreçte de hangi şart ve koşulda olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olacağım.

9 Eylül 1923 yılında kurulan partimizin kuruluş gerekçesi ve misyonu “ÜLKE KURMAK, CUMHURİYETİ KURMAK”tı. Partimizin bugünkü misyonu ise “ÜLKE KURTARMAK, CUMHURİYETİ KURTARMAK”tır.

91 yıl önceki misyonunu 2023 yılına taşımak için partimin vereceği her görevde, her alanda olacağım.

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer

Değerli Sinoplular;

 

2015 yılı seçimleri Türkiye’nin dönüm noktası olacaktır.

Yeni Türkiye söylemi ile Türkiye Cumhuriyetinin yerine yeni bir rejim inşa ediliyor.

Yavaş yavaş kaynatılan suya atılmış kurbağalar gibiyiz.

Çoğumuz hala haşlandığımızın   farkında değil.

Geride kalan 12 yıllık icraat, AKP hükümetine aittir, bu icraatla artık yeni bir “rejim” inşa ediliyor. Farkında değiliz ama;  artık o rejimle idare ediliyoruz.

 

Bizi yönetmeye çalışan karanlıklar rejimine geçit vermemek için, Çağdaş Türkiye’nin ilelebet kalması için, Atatürk ilke ve devrimlerinden beslenen Cumhuriyet Yönetiminden yoksun kalmamak için 2015 seçimlerinde AKP’ye dur demek, CHP’yi iktidar yapmak zorundayız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2015 Haziranında yapılacak Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Aday adayı olduğumu açıklıyor, öncelikle Cumhuriyet Halk Partisinin Çağdaş, Laik Atatürkçü düşüncesine, Sinop’a, ve Sinop Halkına layık bir insan olacağıma söz veriyor, Partimin diğer aday adayı olan arkadaşlarıma başarılar diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 

                        SALİM AKBAŞ

            CHP MİLLETVEKİLİ A.ADAYI

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 17:12

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
erdal
erdal - 9 yıl Önce

evet yeni bir rejim geliyor.
allahin dediği olacak.
istesinizde, istemesenizde

Sadi Yıldıray
Sadi Yıldıray - 9 yıl Önce

salim denen kişi belediye başkanlığınada aday oldu ciddiye alınmadı, neden sinop ta kiraztepe evleri denize kayıyo sorumlusu kim acaba. şimdide vekillik için sahnede, aaaahhh sinop aaah senin suçun neydi.

banner381
SIRADAKİ HABER